'Dozenschuivers' bij medische tak Philips

De vraag naar dure ziekenhuisapparaten neemt behoorlijk af. Philips komt vandaag met nieuwe kwartaalcijfers. De medische tak heeft een fors probleem.

ERIC VAN DEN OUTENAAR

De medische tak van Philips gold altijd als de groeiparel. Nu zit de divisie in de lappenmand. Na een winstwaarschuwing en het plotselinge ontslag van de hoogste manager komt Philips vandaag met de tweede kwartaalcijfers.

Deborah DiSanzo, geen groentje in het bedrijf en slechts twee jaar op haar post als baas bij Healthcare, moest vorige week het veld ruimen. Bestuursvoorzitter Frans van Houten is ontevreden. Hij neemt voorlopig zelf de honneurs waar. Wat is het grote probleem? En hoe kan hij de divisie oplappen?

De markt waarin het bedrijf zich bevindt staat sinds enkele jaren op zijn kop. Overal zijn overheden bezig om zorgstelsels te versoberen, wat grote gevolgen heeft voor ziekenhuizen. Die moeten het zien te rooien met kleinere budgetten.

De vraag naar de klassieke ziekenhuisapparatuur waar Philips groot mee is geworden, neemt daardoor af. Ziekenhuizen stellen de aankoop van dure CT-scanners en hartmonitoren liever uit en proberen hun organisatie efficiënter te runnen. Slimme software die alle apparatuur aan elkaar knoopt, is van doorslaggevend belang. Artsen krijgen daarmee namelijk sneller en beter toegang tot informatie van patiënten.

Hoewel Philips veel investeert, zijn organisatie anders inricht en met allerlei nieuwe producten komt, vallen de resultaten in de divisie zwaar tegen. De omzet daalde vorig jaar van 10 miljard naar 9,6 miljard euro. In het eerste kwartaal van dit jaar zette die trend door. De medische tak leverde opnieuw fors in. Ook in groeimarkten als India en China vielen er klappen.

Volgens kenners is het vooral een verkoopprobleem. 'Er heerst nog altijd een cultuur van dozenschuiven', vertelt een voormalig medewerker die niet met zijn naam in de krant wil. De verkopers van de medische divisie moeten meer software en diensten verkopen, maar slagen daar nog onvoldoende in.

Uit een presentatie aan analisten begin vorig jaar blijkt dat de divisie al wel veel heeft gedaan aan het versimpelen en versnellen van de productontwikkeling. De speciale centra die verkopers moeten ondersteunen waren echter nog niet aangepakt. De verkopers zouden mede daardoor nog te veel in hun oude modus zitten van het verkopen van machines en nog niet goed in staat zijn om de zogeheten 'totaaloplossingen' bij ziekenhuizen aan de man te brengen.

Dat Van Houten het opperhoofd bij de divisie ontslaat, is volgens critici dan ook een duidelijke afrekening met de dozenschuiverscultuur. Die zou met de overname van de medische tak van HP zijn intrede hebben gedaan. Het in de Verenigde Staten gevestigde hoofdkantoor van Healthcare, destijds verhuisd van het Brabantse Best naar het Amerikaanse Andover, zou te lang en te veel zijn eigen gang zijn gegaan.

Ook met de innovatieve software zelf heeft Philips missers gemaakt. In 2012 kreeg het bedrijf forse kritiek van de Federal Drug Administration (FDA) na een fout in zijn besturingsplatform Excelera Connect bij een Amerikaanse ziekenhuis. Daardoor kwamen de cardiologische rapporten van artsen in de verkeerde elektronische patiëntendossiers terecht. Philips heeft in totaal 226 systemen moeten terugroepen.

Sindsdien lijkt ook de ontwikkeling van het elektronische patiëntendossier, een belangrijke groeimarkt, op een laag pitje te zijn gezet. Waar grote concurrenten, zoals Siemens en General Electric, flink hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van eigen software, heeft Philips die kansen laten schieten.

Of het allemaal beter wordt nu Nederland de regie overneemt, is afwachten. Recent zijn er twee nieuwe it- en adviesteams opgericht. Die kunnen volgens analisten als breekijzer fungeren bij het binnenhalen van nieuwe aanbestedingen.

Wel is er sinds kort een prominente samenwerking met het Amerikaanse Salesforce, de fine fleur onder de onlinebedrijfssoftware. Philips wil samen met Salesforce nieuwe internetsoftware gaan verkopen waarmee artsen onder meer patiënten in hun thuisomgeving in de gaten kunnen houden en medisch personeel makkelijker kan samenwerken. Voor Van Houten is het dus zaak om op al die ontwikkelingen veel meer druk te gaan zetten.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden