Dorpspolitiek

De politiek in Amersfoort is al jaren ziek. De manier van praten tijdens commissie- en raadsvergaderingen bezorgt menigeen kromme tenen....

Amersfoort Ria Kitselaar

Fethi Killi paste niet binnen dit patroon, daarom is hij eruit gewerkt. Hem wordt onder andere verweten dat hij contact had met actiegroepen, en luisterde naar mensen op de publieke tribune. De politiek leidt een eigen leven, en de volksvertegenwoordigers luisteren niet meer naar de mensen door wie ze zijn gekozen. Als mensen geen recht meer hebben op democratie, dan moet je de publieke tribune sluiten.

Hans Dijkstal heeft voor heel veel geld geprobeerd de zaak in Amersfoort te lijmen. Tot grote tevredenheid van het vorige college en de meerderheid van de gemeenteraad.

Het ziet er nu naar uit dat alles op de oude voet verdergaat.

De Amersfoortse politiek is al jaren onduidelijk geweest wanneer het om contacten met ondernemers gaat, en heeft aan achterkamertjespolitiek gedaan.

De burgemeester zegde tijdens een nieuwjaarsborrel het dierenpark Amersfoort uitbreiding toe, terwijl hierover in de gemeenteraad nog niets besloten was. In het nieuwe streekplan wordt de Bokkeduinen in de rode zone gelegd, waardoor illegaal gebouwde bungalows worden gelegaliseerd.

Bedankt voor de dure hulp, mijnheer Dijkstal! Als er niets verandert in Amersfoort, zal de Amersfoortse bevolking nog vaak naar de rechter moeren stappen om gemaakte fouten te (laten) corrigeren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden