Doping

Het is zeer teleurstellend dat China 27 sport(st)ers en nog eens dertien begeleiders heeft teruggetrokken uit haar Olympische ploeg wegens bij deze 27 sport(st)ers ontdekte te hoge hematocrietwaarden, die mogelijk duiden op doping....

AMSTERDAM Henk Hospers

Het is zeer teleurstellend dat Samaranch verheugd reageerde op deze, premature, terugtrekking en dat chef-antidoping Pound zei dat het fantastisch zou zijn wanneer meer sportmensen om dezelfde reden zouden worden teruggetrokken. Want, deze sport(st)ers en coaches hadden niet teruggetrokken mogen worden, maar hadden zich moeten verantwoorden voor de (schone) sportwereld en door het IOC en internationale sportbonden gecontroleerd en bij ontdekt dopinggebruik gestraft moeten worden.

Immers, dit premature terugtrekken van deze ernstig verdachte sport(st)ers en coaches betekent nu dat zij niet veroordeeld zullen worden, terwijl diezelfde sport(st)er het hele seizoen of langer al doping gebruikt en dus fraudeert en diefstal pleegt, doordat hij/zij met zijn vuile prestaties zich gekwalificeerd heeft ten koste van schone sport(st)ers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden