Door flexwerken worden werknemers als informatieverwerkende eenheden behandeld

Hoe moeilijk kan het zijn

Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: flexwerken

Foto Aurélie Geurts

De receptioniste van het ministerie gaf me een badge en beschreef waar mijn afspraak was. 'Vierde verdieping, linksaf einde gang, ergens in de grote hoge ruimte.' Onderweg door het klinisch lege gebouw zag ik grote posters met instructies over hoe er gewerkt diende te worden: 'Afspraak langer dan 45 minuten? Maak je plek vrij.' Ik kwam aan in een kantoortuin en vroeg iemand of hij wist waar die-en-die zat. Nee, dat wist hij niet, want ze werkten flex en hij wist ook niet hoe die-en-die eruitzag. Maar hij kon diens locatie van wel opzoeken in de app.

Het is een logische gedachte om lege werkplekken, van mensen die parttime werken of veel buiten de deur zijn, efficiënter te gebruiken. Maar moet dat echt op een manier die werknemers ongelukkig maakt?

Ik hoor namelijk steeds weer hetzelfde. Kantoren die 'gemiddeld genomen' genoeg werkplekken hebben, maar niet op de dagen dat mensen naar kantoor komen (en móéten komen, want afdelingsoverleg), waardoor iedereen steeds vroeger komt om een plekje te bemachtigen. Bijna nooit tussen je directe collega's zitten, waardoor collega's die om goed samen te werken in elkaars buurt moeten zitten dan maar de 'all-in resort-tactiek' toepassen: de eerste die binnenkomt claimt met tas, sjaal, jas meerdere plekken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Enorme open ruimtes waar mensen met oordopjes zitten om zich te kunnen concentreren. Geen of te weinig belcellen, waardoor elk telefoongesprek veertig collega's stoort. Wel flexwerken verplicht stellen, maar medewerkers geen laptop geven, waardoor ze linea recta naar huis kunnen als ze geen werkstation bemachtigen.

Welkom in The Matrix. Dit soort kantoren behandelt werknemers als informatieverwerkende eenheden, niet als mensen die willen samenwerken, dollen met collega's of hun werkomgeving persoonlijker willen maken met een foto van het teamuitje.

Een kleine enquête onder flexwerkende vrienden leverde een eisenpakket op voor werkend flexwerken.

1: voldoende werkplekken op piekmomenten
2: kleinere ruimtes (voor betere concentratie)
3: directe collega's bij elkaar laten zitten
4: véél belcellen
5: ruim voldoende vergader-/overleg-/ projectruimtes

Dan bespaar je misschien iets minder vierkante meters, maar je wint enorm aan efficiëntie en werkplezier.

Jasper van Kuijk op Twitter: @jaspervankuijk

Meer over