Donderdag 5 maart 2009

Verkeerde studiekeuze is de belangrijkste reden waarom 50 duizend leerlingen per jaar voortijdig van school gaan. Dat blijkt uit onderzoek van het ROA, een instituut dat is verbonden aan de Universiteit van Maastricht....

Oorzaak crash
Het ongeluk van vlucht TK 1951 van Turkish Airlines is vorige week woensdag vermoedelijk veroorzaakt door te laat reageren van de piloten op een defecte linker radiohoogtemeter. Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte woensdag de voorlopige conclusie over de oorzaak van de crash bij Schiphol bekend. De raad deed onderzoek bij het wrak en beschikt over de gegevens die op de zwarte doos van het toestel zijn aangetroffen.

Recycling witgoed
De gemeentelijke reinigingsdiensten en de inzamelaars van kapotte apparaten werken aan een betere recycling van afgedankte apparatuur, om te voorkomen dat die als afval terecht komt in het buitenland. Dat bevestigen woordvoerder van inzamelorganisatie NVMP en de gemeentelijke reinigingsdiensten, verenigd in de Vereniging voor Afval en Reinigingsmanagement.

Tunnelbouw in Keulen
Het is onverantwoord om door te gaan met de aanleg van een metroverbinding in het centrum van Keulen. Dat zegt de Keulse burgemeester Fritz Schramma (CDU) naar aanleiding van het instorten van het plaatselijk stadsarchief, waarbij dinsdag vermoedelijk twee mensen om het leven zijn gekomen. Wat Schramma betreft, lenen de condities in dicht bebouwde steden zich per definitie niet voor tunnelbouw.

Problemen Vredenburg
B en W van Utrecht willen 7 miljoen euro extra uittrekken om het Muziekcentrum Vredenburg te redden. De met een miljoenentekort kampende ‘Rode Doos’, de tijdelijke concertzaal in Leidsche Rijn, blijft open. Wel gaan bij het muziekcentrum circa 15 banen verloren. Volgens een adviescommissie verkeert het muziekcentrum in ernstige problemen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden