Donderdag 3 april 2008

Het ziekteverzuim in de gezondheidszorg is in de laatste maanden van vorig jaar met bijna 5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder....

Excuses aan Pieper
Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak heeft haar excuses aangeboden aan Roel Pieper en diens echtgenote omdat zij hen niet heeft geïnformeerd over de verloven van tbs’er Paul T., de man die hen in 2003 met een mes te lijf ging.

Giften politieke partijen
Alle giften aan politieke partijen boven de 1.000 euro moeten openbaar worden, en ze mogen de 15.000 euro niet te boven gaan. Dat staat in een initiatief wetsvoorstel, dat GroenLinks vandaag indient. De huidige wet schrijft voor dat giften van bedrijven boven de 4.500 euro bekendgemaakt moeten worden. Maar volgens GroenLinks is die regeling zo lek als een mandje.

Kans op recessie
De groei van de wereldeconomie valt dit jaar scherp terug. Er is een kans van 25 procent op een wereldwijde ‘recessie’, aldus het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die de kredietcrisis de ergste crisis noemt sinds de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw. Volgens het IMF valt de groei van de wereldeconomie terug tot 3,7 procent in 2008. Zodra de groei van de wereldeconomie terugvalt tot beneden de 3 procent is officieel sprake van recessie.

Verkoop FC Utrecht
Oud-directeur van hijs- en transportbedrijf Mammoet Frans van Seumeren koopt een meerderheidsbelang in FC Utrecht. Voor 16 miljoen euro wordt hij eigenaar van 51 procent van de aandelen. Onlangs liepen overnameonderhandelingen met hoofdsponsor en vastgoedbedrijf Phanos stuk. De geboren Utrechter Van Seumeren ‘vocht tussen verstand en emotie’ maar sprong uiteindelijk in het gat. Het is de eerste keer dat een particuliere investeerder een Nederlandse voetbalclub overneemt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden