Dom

Dom, kortzichtig, intolerant, bekrompen en reagerend vanuit de onderbuik en/of de portemonnee. Zo zou ik de toon van veel brieven van de laatste tijd in deze rubriek willen typeren....

Asielzoekers worden als gelukszoekers en fraudeurs over kam geschoren en men is blij dat er eindelijk een regering is die het lef heeft 25 duizend van die nietsnutten terug te sturen naar het land van herkomst. Allochtonen moeten gedwongen inburgeren en anders oprotten. De islam is een gevaarlijke, achterlijke godsdienst, moslims zijn niet te vertrouwen. Alles wat maar zweemt naar terrorisme moet keihard de kop worden ingedrukt, met name als het om moslims gaat. Socialisten en het overige linkse 'establishment' zijn lafbekken en lamzakken die door hun slappe houding de wereld in de afgrond dreigen te storten. Amerika is een lichtend voorbeeld voor iedereen, een bolwerk van democratie en vrijheid, een land met niets dan goede bedoelingen voor de rest van de wereld.

Ik zou willen voorstellen dat iedereen die voorstander is van uitzetting van asielzoekers eens een maandje in Afghanistan, Mali of Colombia gaat wonen en daar probeert te overleven in armoede, hitte, corruptie, oorlog en andere omstandigheden die wij als verwende westerlingen helemaal niet kennen.

Ik zou willen voorstellen dat mensen eindelijk eens zelfstandig gaan nadenken en tenminste proberen een eigen mening te vormen. Meehuilen met de wolven in het bos en hersenloos achter de zoveelste megalomane dwaas met een grote mond aanlopen kan altijd nog.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden