Doe mee het het #Twictee, het Groot Dictee via Twitter

Het Twictee, de voorronde van het Groot Dictee op Twitter, was vorig jaar bij zijn debuut meteen een groot succes. De winnares van het Groot Dictee, Marret Kramer, had zich via het Twictee gekwalificeerd voor het Groot Dictee. Dat zegt genoeg.

Redactie
Marret Kramer, deelnemer aan het Twictee en winnaar van het vorige Groot Dictee. Beeld ANP
Marret Kramer, deelnemer aan het Twictee en winnaar van het vorige Groot Dictee.Beeld ANP

Hoe werkt het Twictee?

- Zaterdag 10 november (de dag dat de voorronde van het Groot Dictee ook in de krant staat) tot en met vrijdag 16 november twittert de Volkskrant elke dag een tweet over het Twictee. In die tweet staat een link naar geluidsfragment, dat wil zeggen een zin uit de voorronde in de krant, voorgelezen door Philip Freriks, presentator van het Groot Dictee.

- Wie wil meedoen, volgt @volkskrant op twitter, twittert de tekst zoals die volgens hem/haar moet worden geschreven, voorzien van de hashtag #vktwictee.

- Dagelijks wordt een aantal winnaars geselcteerd. Zij gaan door naar de tweede ronde, waarover zij persoonlijk worden geïnformeerd.

Als je wil deelnemen aan het Twictee, moet je er wel op letten dat je je antwoord twittert op de dag dat de krant de zin heeft getwitterd.

Doe mee en maak kans te worden uitgenodigd voor de opname van de finale van het Groot Dictee der Nederlandse taal, op zaterdag 8 december in de Eerste Kamer.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden