DJ ROOG ALIAS ROGIER VAN BUEREN (32)

'Hoe heet dat nummer ook al weer. . . Paradise by the Dashboard Light van Meat Loaf. Wat een draak van een plaat was dat zeg....

Pablo Cabenda

Ik was dus al dj in mijn studententijd. Vergis je niet, plaatjes draaien was toen nog echt plaatjes draaien hDit was vde tijd dat dj's sterren werden. Op sommige feestjes kwamen de gasten zelfs hun drankjes bij je bestellen. En als je een bepaald verzoekje niet bij je had, gingen ze het gerust even thuis voor je ophalen.

Je kwam woveral. Bij de dames en heren van het corps, Fellini, club de Axl (donderdagavond studentenavond) en de ruige feesten bij de rauwdouwers van diergeneeskunde. Die gasten gaven feesten in de fietsenkelder van De Uithof waarbij iedereen lekker aan de rioleringsbuizen ging hangen.

Het corps, ook bizar. Daar hadden ze een speciale commissie die zich voor de draaitafels posteerde en de dj moest beschermen tegen rondvliegend bier en studenten aan de kroonluchter.

Nee, studeren was voor mij niet de hoofdzaak. Ik had het veel te druk met draaien en produceren. Maar het heeft me wel geholpen bij de zakelijke kant van de business. Ik kan nu tenminste een contract lezen. Verder heb ik er afscheid van genomen, al heb ik geen spijt van die periode, integendeel. Je leert nergens beter draaien dan in een tent vol mensen die alleen voor het bier en andere bijzaken komen. Een harde maar goede leerschool en de springplank voor mijn internationale carri.

Ik kan nu met recht zeggen dat ik geen enkele slechte plaat in mijn koffer heb. En zeker geen Meat Loaf.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden