Dit jaar verdwijnen 250 banen bij Telefoongids en Gouden Gids

AMSTERDAM - Bij De Telefoongids en Gouden Gids verdwijnen dit jaar 250 banen, bijna eenderde van de 802 arbeidsplaatsen in Nederland. Het gaat deels om gedwongen ontslagen maar hoeveel personeelsleden er precies weg moeten wilde het bedrijf vrijdag niet zeggen.

De Telefoongids en Gouden Gids (DTG), onderdelen van onlinemediaconcern European Directories, willen de bedrijfsactiviteiten verschuiven van papier naar online. Daardoor verdwijnt werkgelegenheid en is bij een deel van het personeel 'andere expertise en kennis' nodig, stelt een woordvoerder van het bedrijf. Hij wil niet zeggen hoeveel medewerkers nu nog aan de papieren gids werken.

De Telefoongids kwam vorige maand in het nieuws door een internetactie tegen de automatische verspreiding van de telefoongids, omdat dit papierverspilling zou zijn. Een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks steunde de actie. Volgens DTG wordt de papieren gids nog drie miljoen keer per maand geraadpleegd en gaat de bezorging voorlopig gewoon door. Maar wie geen gids meer in de brievenbus wil, kan zich afmelden.

DTG, dat de helft van de omzet uit online-activiteiten haalt, wil dat in drie jaar uitbouwen tot 80 procent van de totale omzet, goed voor 120 miljoen euro.

DTG is, zoals het bedrijf zelf zegt, al een belangrijke mediapartner voor het midden- en kleinbedrijf. Het beschikt in Nederland over de gegevens van 600 duizend bedrijven, waarvan meer dan een kwart via DTG-media adverteert. Daarnaast bouwt en onderhoudt DTG miniwebsites en facebookpagina's voor mkb-bedrijven.

'De markt beweegt van simpele media in print naar rijke online-media', zei Toon Bouten, bestuursvoorzitter van European Directories en eerder interimbestuurder in Nederland. 'Het belang van beeld bij het zoeken en vinden van bedrijven en hun producten groeit ten opzichte van woorden en tekst. De online-advertentiemarkt groeit komend jaar ongeveer 12 procent en het mkb neemt een belangrijk deel daarvan voor zijn rekening.' Voor tweederde komt de groei van zoekfuncties en voor eenderde van sociale media.

De personeelsreductie zal deels plaatsvinden door natuurlijk verloop en het laten aflopen van tijdelijke contracten. Voor het personeel dat gedwongen moet vertrekken, is een sociaal plan opgesteld. De ondernemingsraad is daarmee al akkoord gegaan.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden