'Discriminatie beter aanpakken'

De economische crisis treft allochtonen harder dan autochtonen. Moet de overheid ze beter ondersteunen, zoals het SCP suggereert? Nee, zegt de succesvolle Rahma el Mouden.

AMSTERDAM - Opleidingsniveau, gebrek aan netwerk, moeite met sollicitatiegesprekken: allochtone Nederlanders presteren om meerdere redenen slechter op de arbeidsmarkt. Uit het Jaarrapport integratie 2013 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bleek maandag dat ze onevenredig hard worden getroffen door de economische crisis.


Het inkomen van niet-westerse migranten ligt bijna eenderde lager dan dat van autochtonen: 18.300 euro tegen 25.500 euro. De werkloosheid onder allochtonen ligt aanzienlijk hoger dan onder autochtonen: 16 procent versus 5 procent.


Daarbij speelt ook discriminatie een rol, zegt onderzoeker Willem Huijnk van het SCP. 'Soms halen excessen de media, zoals de computerwinkel die geen donkere medewerker wil, maar het is een verschijnsel dat zich vaak voordoet.'


Volgens het SCP is het mogelijk allochtonen beter te ondersteunen. Huijnk: 'Het zit ook in culturele codes: kijk je iemand wel of niet aan tijdens het sollicitatiegesprek. Daar kun je mensen bij helpen.' Hij meent dat de overheid meer kan doen om migranten een eerlijke kans te geven. 'Er is al veel aandacht voor voortijdige schoolverlaters, maar migranten zijn in die groep oververtegenwoordigd. Dat is belangrijk: hoe hoger de opleiding, des te kleiner de verschillen in werkloosheid worden. En de overheid kan discriminatie aanpakken door bedrijven te beboeten.'


Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zei dinsdag dat hij door het SCP-rapport 'extra gemotiveerd' is om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken. Hij kondigde 'een stevig pakket maatregelen' aan, maar wacht nog op een advies van de Sociaal-Economische Raad.


Jongeren zijn werkloos of hebben een flexbaan

Allochtone jongeren zijn vaker werkloos dan autochtone, ook al hebben ze dezelfde studie met hetzelfde cijfergemiddelde afgerond. Meer dan een kwart van de niet-westerse jongeren tot 25 jaar is werkloos, tegen een op de tien van de autochtone jongeren. Marokkaanse Nederlanders scoren het slechtst met een werkloosheid van 37 procent.


Hoe lager hun opleidingsniveau, des te groter de verschillen. Van de Marokkaanse drop-outs is 59 procent werkloos, tegen 18 procent bij de autochtonen.


Het aantal werkenden met een flexibel contract is deze eeuw flink gegroeid. De verschillen zijn groot: meer dan de helft van de autochtone jongeren heeft geen vaste baan, tegen twee op de drie allochtone jongeren.


Lichtpuntje: bijna 30 procent van de tweede generatie migranten heeft tegenwoordig een baan op hbo-niveau of hoger, bij autochtonen is dat 34 procent.


Inhaalslag vrouwen verloopt traag

Migrantenvrouwen zijn bezig met een inhaalslag, maar die gaat langzamer dan bij Nederlandse vrouwen. In 2001 werkte 42 procent van hen, in 2012 46 procent. In dezelfde tijd steeg het percentage autochtone vrouwen met een baan van 53 naar 63. Van de allochtone vrouwen is 32 procent economisch zelfstandig, tegen 51 procent van de autochtone vrouwen.


Het huwelijk is voor één op de vijf Turkse en Marokkaanse vrouwen aanleiding te stoppen met werken, het dubbele van het aantal autochtone vrouwen dat stopt. Als er een kind komt, stopt 8 procent van de Nederlandse vrouwen met werken, tegen 25 procent van de Marokkaanse en 29 procent van de Turkse vrouwen.


Allochtone vrouwen die een baan aanhouden, gaan vaak meer uren werken na de geboorte van hun kind. Een aanzienlijk deel van de vrouwen komt enkele jaren later terug als herintreedster. Migrantenvrouwen verdienen dan vaak meer dan autochtone vrouwen, waarschijnlijk omdat ze meer uren werken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden