Directeur FD stapt op na meningsverschil

Directeur mevrouw Ria Kuip (48) van Het Financieele Dagblad (FD) stapt op wegens een meningsverschil met de raad van commissarissen van de krant....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Volgens een persbericht is sprake van een 'een onoverbrugbaar gebleken verschil van inzicht omtrent het te voeren beleid'. Kuip kwam op 1 januari 1996 als directeur bij het FD. Zij volgde de interim-manager H. Gribnau op.

Als directeur lukte haar waar de voorgangers maar niet in slaagden. Het al twintig jaar slepende conflict tussen het personeel en de eigenaar, Hendrik Sijthoff Holding, kon worden opgelost. Hendrik Sijthoff Holding verkocht begin 1997 de aandelen aan een consortium, waaronder de investeringsgroep HAL Holding, diens neef Willem Sijthoff en personeelsleden die in het bedrijf wilden participeren. In het afgelopen jaar is de waarde van de aandelen gestegen. De personeelsleden die deel hebben genomen in het bedrijf, hebben daar veel geld aan verdiend.

Na de verkoop van de krant kreeg het FD een geheel nieuwe raad van commissarissen. Namens HAL Holding kwam W. van Driel in de raad van commissarissen. Verder werd ook W. Sijthoff commissaris. Voorzitter van de raad werd de advocaat P. van den Hoek van Stibbe Simont. Voormalig hoofdredacteur H. Lockefeer van de Volkskrant en ex-Bodyshop directeur S. Wolff zijn in op voordracht van het personeel benoemd. W. van der Mee complementeerde namens de reclamewereld de raad.

De commissarissen hebben maandagochtend de ondernemingsraad van Het Financieele Dagblad vertrouwelijk ingelicht over de redenen van het vertrek. Naar buiten toe willen zij geen verdere informatie geven. 'We gaan in vrede uit elkaar', zegt commissaris H. Lockefeer.

Directeur mevrouw Kuip is zelf op vakantie. Na haar vakantie zal zij nog tot 1 januari 1999 in dienst blijven, zodat de commissarissen de tijd krijgen om een opvolger voor haar te zoeken.

Kuip werkte in het verleden bijna tien jaar als uitgever bij VNU Business Publications.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden