Dinsdag

Dance Valley op valreep bijna uitverkocht

Aan de straatstenen niet te slijten, de kaarten voor het eendaagse festival Dance Valley. Althans, zo leek het. Inmiddels heeft organisator UDC laten weten dat het festival, dat zaterdag in recreatiegebied Spaarnwoude gehouden wordt, bijna uitverkocht is. Vanwege tegenvallende verkoop werd twee weken geleden al een twee-voor-de-prijs-van-één-actie gehouden. Iedereen die al een kaartje had gekocht, mocht gratis een tweede ophalen. Het grote Nederlandse outdoor festival, dat in 1995 zijn eerste editie had, wist in 2001 nog met gemak 90 duizend kaarten te verkopen. Nu bleek het vele malen moeilijker om alle 60 duizend kaarten te verkopen. Door UDC is dit te wijten aan de verhoging van het btw-tarief op kaartjes en aan het slechte economische klimaat. Festivaldirecteur Brian Bout refereert aan de 'overkill' aan festivals. Bovendien noemt hij de line-up 'goed, maar niet Dance Valley-waardig'.

----------------------------------

Barbecue in Vondelpark. Alleen in gedoogzone

Net nu de zon weer doorbreekt, wordt het barbecueplezier in het Vondelpark aan banden gelegd. Het Amsterdamse stadsdeel Zuid introduceert een nieuw roosterbeleid: alleen in bepaalde 'gedoogzones', aangegeven met borden, mag de barbecue worden aangestoken. Op die plaatsen worden vuurvaste containers geplaatst voor smeulend afval. Reden: de dinerende parkbezoekers laten vaak afval slingeren, er komen schroeiplekken in het gras en de rook veroorzaakt stankoverlast. In het Beatrixpark en het Amstelpark wordt barbecuen helemaal verboden.

----------------------------------

Smurfen of aliens?

Het was een fotofinish, het afgelopen openingsweekeinde in de Verenigde Staten: welke film zou de beste verkoopcijfers hebben? De nek-aan-nekrace tussen the Smurfs en Cowboys and Aliens eindigde in gelijkspel. Beide films haalden in het eerste weekend 36,2 miljoen dollar op. Het komt zelden voor dat twee films evenveel opbrengen. Voor de smurfen is het een zeer goede score, want de inkomsten van hun eerste weekend was geschat op 3 miljoen. Voor Cowboys and Aliens is het een teleurstelling. De film kostte 160 miljoen dollar, mede door de salarissen voor Daniel Craig en Harrison Ford.

----------------------------------

Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #Expendables

Volgens de Bulgaarse producent van actiefilm The Expendables zullen in deel 2, dat volgend jaar moet verschijnen, nóg meer testosteronhelden van weleer te zien zijn. Naast Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Mickey Rourke en Arnold Schwarzenegger zijn nu ook John Travolta, Chuck Norris en Jean-Claude Van Damme gestrikt.

Zuid-Afrika#Soap Girls

Idols-kijkend Zuid-Afrika ergert zich groen en geel aan popduo Soap Girls, bestaande uit de kortgerokte, langgelaarsde en hoogblonde zangeressen Camille en Noemie. Hun optreden had meer weg van een striptease. En dat tijdens een familieshow! De dames verkopen, behalve hun muziek, ook zeep voor het goede doel, dat dan weer wel.

Nederland#Leroy Fer

Veel Feyenoordfans sprongen een gat in de lucht bij het zien van de tweet: 'Leroy Fer tekent bij'. Het meegestuurde linkje verwees echter naar een aandoenlijke kindertekening van een bij, met daaronder in potlood: 'Van: Leroy. Voor: Feyenoord.'

----------------------------------

'Ik weet wel dat we hier zijn om jullie te entertainen enzo, but it takes two to tango'

Bobby Gillespie van de Britse band Primal Scream doet een poging om het makke publiek op de Lokerse Feesten los te krijgen. De band speelde vrijdag op de openingsavond van het tiendaagse festival in België. Recensent Bart Steenhaut van De Morgen vraagt zich af waarom Primal Scream het publiek niet mee kreeg. 'Wellicht was het publiek gewoon nog te nuchter om deze songs - destijds allemaal onder invloed geschreven en opgenomen - écht te kunnen smaken', schrijft hij.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden