Dinsdag 8 april 2008

Geert Wilders mag de profeet Mohammed een barbaar noemen en de islam en het fascisme in verband brengen met de Koran....

‘Martelmoord’ Pernis
De twee hoofdverdachten van de ‘Pernisser martelmoord’, juni vorig jaar, hebben maandag in de Rotterdamse rechtbank verklaard dat ze uit waren op het geld van hun slachtoffer, de 28-jarige Björn Jue. Conform vooropgezet plan lokten beide Rotterdammers hun ‘vriend’ met een smoes mee naar een woning. Jue zou de mishandeling die hierop volgde niet overleven.

Kaping cruiseschip
Franse commando’s houden zich gereed op de Franse basis in Djibouti om desnoods gewapenderhand een einde te maken aan de kaping van het Franse cruiseschip de Ponant. Zeerovers kaapten vrijdag het schip van bijna negentig meter in de Golf van Aden, in de landengte tussen Somalië en Jemen. Aan boord zijn geen passagiers, maar wel 32 bemanningsleden, afkomstig uit Frankrijk en de Oekraïne.

Onderzoek dood Diana
Het ongeval waarbij prinses Diana (36) en haar vriend Dodi Al Fayed (42) om het leven kwamen, is toe te schrijven aan zowel hun chauffeur als aan de achtervolgende fotografen. Tot dit oordeel is een Britse jury maandag in Londen gekomen. Na een onderzoek dat 26 weken duurde en waarbij circa 250 getuigen zijn gehoord, concludeerden de juryleden dat chauffeur Henri Paul te hard reed en te veel had gedronken.

Plus 2,7 procent
In de eerste drie maanden van 2008 zijn de cao-lonen met 2,7 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is meer dan in heel 2007, toen stegen de cao-lonen met 2,1 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend gemaakt.

Bellen in vliegtuig
Als het aan de Europese Commissie ligt, wordt het later dit jaar nog mogelijk met de mobiele telefoon vanuit een vliegtuig te bellen. Om dat te vergemakkelijken heeft de Europese Commissie maandag technische voorschriften aangenomen die in de hele EU moeten gelden. De bedoeling daarvan is te voorkomen dat telefoon- en luchtvaartmaatschappijen uit EU-landen ieder hun eigen systeem gaan ontwikkelen.

Crisis groter dan VS
Om de kredietcrisis effectief te kunnen bestrijden moeten overheden wereldwijd ingrijpen. Ze moeten de financiële problemen te lijf in de huizenmarkt, de bankensector en de beleggersmarkt voor hypotheekobligaties. ‘De crisis is meer dan een Amerikaans probleem’, zegt de voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds, Dominique Strauss-Kahn, in de Britse zakenkrant Financial Times.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden