Dinsdag 29 juli 2008

Vrouwen worden gemiddeld nog steeds ouder dan mannen, maar het verschil in levensverwachting tussen de seksen wordt steeds kleiner. Die trend is al sinds 1980 zichtbaar en zette zich ook vorig jaar voort....

Geneesmiddelen
De geneesmiddelenindustrie houdt zich bezig met commercieel eigenbelang, verpakt in gladde marketingpraatjes. Ze is niet transparant, heeft geen sociale uitstraling en bekommert zich nauwelijks om haar maatschappelijke rol. Dat blijkt uit het imago-onderzoek dat de Nefarma, de koepelorganisatie van farmaceutische bedrijven, heeft gehouden onder deskundigen.

Roetfilterzaak
Een lang juridisch gevecht in Brussel, over het verplicht stellen van roetfilters voor dieselauto’s, lijkt in het voordeel van Nederland te worden beslecht. Milieuminister Cramer zou wel eerder dan de andere lidstaten mogen beginnen met het verplichtstellen van de filters.

Mensenrechten China
De mensenrechtensituatie in China is in de aanloop naar de Olympische Spelen niet verbeterd, maar verslechterd. Dat stelt Amnesty International in het rapport China: verbroken beloftes. Vandaag, tien dagen voor de Spelen beginnen, voert Amnesty actie voor de Chinese ambassade in Den Haag.

Zelfmoordaanslagen
Bij een serie zelfmoordaanslagen door drie vrouwen zijn maandag in het centrum van Bagdad minstens 32 doden en 102 gewonden gevallen. In de noordelijke stad Kirkuk vielen maandag 25 doden bij een zelfmoordaanslag, mogelijk ook gepleegd door een vrouw. Het was een van de bloedigste dagen in Irak in maanden.

WTO-onderhandelingen
De Verenigde Staten hebben maandag fel uitgehaald naar India en China. ‘Als deze twee lidstaten hun koers niet veranderen, verlaat iedereen Genève met lege handen’, zei de Amerikaanse onderhandelaar maandag tegen de overige leden van de Wereldhandelsorganisatie. In Genève proberen 153 landen na zeven jaar onderhandelen de zogeheten Doha-ronde af te ronden.

Minder winst TNT
Post- en pakketbezorger TNT heeft in het tweede kwartaal minder winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in juni had het bedrijf last van de sterk gestegen brandstofprijzen en de teruglopende economie, stelde bestuursvoorzitter Peter Bakker maandag. De nettowinst kwam uit op 205 miljoen euro.

Noodplan Peking
Het organisatiecomité van de Olympische Spelen heeft een noodplan opgesteld tegen ernstige luchtverontreiniging. Als 48 uur voor de openingsceremonie op 8 augustus in Peking de smog ontoelaatbaar groot is, treden strenge maatregelen in werking.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden