Dineren bij San Lorenzo - Arjen Robben in Londen

Voor het laatste nieuws over de transfer van Arjen Robben naar Chelsea moest je afgelopen week bij het Dagblad van het Noorden wezen....

Om de lezers alvast op de hoogte te brengen van het nieuwe leven dat Arjen Robben en zijn vriendin Bernadien straks in Londen staat te wachten, reisde Dagblad van het Noorden-verslaggever William Pomp afgelopen week direct af naar de Britse hoofdstad voor enkele sfeerimpressies.

Het begon woensdag al gelijk goed, met een stuk onder de veelbelovende kop 'Arjen Robben: huisje van 1.8 miljoen en een Audi TT Roadster'. Van de voetbaljournalist Ian McGarry van de Daily Mail vernam Pomp dat Robben zijn miljoenen 'misschien wel in een riant huis zal steken'. McGarry: 'Het is gebruikelijk dat nieuwe spelers eerst in een appartement van de club gaan wonen in de Chelsea-area. Een zeer luxe en exclusieve buurt. Later kopen de meesten een optrekje in een leuke wijk als Putney of Wimbledon voor de gemiddelde prijs van 1,8 miljoen euro.'

Let wel: een gemiddelde prijs van 1,8 miljoen euro, dus de kans is niet denkbeeldig dat Robben kiest voor een optrekje in de prijsklasse twee tot drie miljoen. Mgarage want 'over een auto hoeft Robben zich ook al geen zorgen te maken'. Van de club zal hij namelijk een Audi TT Roadster ontvangen. Geen gewone, maar eentje 'met elektrisch wegklapbaar dak'. En daarbij zal het niet blijven, aldus McGarry. 'Vaak zie je dat ze er zelf nog een Porsche bij kopen. Voor de lol.' Het moet niet gekker worden. En het hoeft je niks te verbazen als ook de Porsche is voorzien van een elektrisch wegklapbaar dak.

Donderdag: Pomp meldt dat bij Chelsea een opstand is uitgebroken. Alsof je een emmer leeggooit. Je zou denken dat iedereen bij de club dolblij is met de komst van een leuke jongen als Arjen Robben, maar dat blijkt dus niet het geval.

Joe Cole en Damian Duff zijn helemaal niet blij. Cole gooit er van woede zelfs een extra training tegenaan. Pomp: 'Verbeten trapte hij de ballen achter elkaar op het doel.' Dat wordt nog wat, tussen die twee, straks bij de eerste training.

De hele Londense huizenmarkt in rep en roer, de Audi-en Porsche-dealers in alle staten en oproer binnen de selectie: de Bedumer Arjen Robben arriveert te Londen.

Je hebt het als lezer allemaal amper verwerkt, of William Pomp komt op de proppen met zijn meesterwerk van deze week: 'Het nieuwe leven van de jonge miljonair Robben'. Vanuit hartje Londen meldt Pomp: 'Dat Arjen Robben en zijn vriendin Bernadien zich geen seconde hoeven te vervelen in het mondaine West-Londen staat nu al vast.'

Zo zullen de Robbentjes volgens Pomp zeker opduiken in de nachtclub Purple Heart en verder verwacht hij dat Bernadien zich overdag 'met de creditcard heerlijk kan uitleven in de vele cosmopolitische shops op King's Road.' Als ze maar een beetje rustig aandoet, want het kan natuurlijk wel op, ook al is het lekker veel (het Dagblad van het Noorden rekende uit dat Robben straks negen euro per minuut gaat verdienen, ook als hij slaapt.) En als Arjen dan thuiskomt van de training gaat het droompaar dineren bij 'San Lorenzo op Knight Bridge'. William Pomp beseft dat de lezer in Bedum e.o. snakt naar details over het San Lorenzo van Lorenzo Berni op Knight Bridge. Kom er maar in, William Pomp, en vertel ons alles wat je weet over Lorenzo Berni, de toekomstige vriend van Bedumer Arjen Robben en zijn liefdesprinses Bernadien.

Pomp: 'In zijn exclusieve restaurant was 'Lady Di' stamgast en reserveren sterren als Eric Clapton en Madonna vaak een tafeltje.' Toe maar, straks zit Arjen Robben (Bedum) op z'n dooie akkertje te dineren naast Madonna (Hollywood) en vraagt-ie Eric Clapton even om de peper. Ik geloof dat ik gek word. En wat -ie dan? 'Veel voetballers zetten er graag hun tanden in een heerlijke Penne alla Vialli.'

Ik begon het al de gewoonste zaak van de wereld te vinden, spelers van twintig met een jaarsalaris van tien miljoen euro, een Audi TT Roadster met elektrisch wegklapbaar dak een vaste tafel bij San Lorenzo. Maar nu besef ik weer dat we te maken hebben met de werkelijkheid van het moderne voetbal zeg maar gerust de verbi¿jsterende werkelijkheid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden