Dik je salaris iets aan als je succesvol wil onderhandelen

De 40-jarige Gwendolyn heeft een uitstekende baan als officemanager bij een ontwerpbureau. Daarvoor heeft ze als bedrijfskundige al meerdere leidinggevende functies vervuld. Toch wil ze van baan wisselen om een droom te realiseren: opnieuw studeren. Ze wil dus een minder drukke baan en heeft ook al iets op het oog in de publieke sector. Ze zou projectleider kunnen worden van een minder groot team in een artistieke ambiance. Maar zoals het vaak gaat bij het vertrek uit een commerciële omgeving, het geboden salaris valt nogal tegen. Ze zou van ongeveer 3500 euro bruto per maand zakken naar ruim 3000 euro bruto per maand. Daarover heeft ze haar twijfels: 'Ik had zelf aan een richtlijn van 3.300 tot 3.500 euro bruto in gedachten, maar misschien sla ik de plank wel helemaal mis.'

© thinkstock Beeld
© thinkstock

Passend salaris
De baan als coördinator die u ambieert lijkt goed aan te sluiten bij de regelende en organiserende ervaring die u eerder hebt opgedaan als officemanager. Het salaris valt u tegen, en dat begrijp ik wel. U hebt immers altijd gewerkt in een commerciële omgeving. De beloning in een kleine gesubsidieerde instelling ligt aanzienlijk lager dan u gewend bent in de zakelijke dienstverlening.

In uw huidige sector ligt de gemiddelde beloning voor functies van vergelijkbaar niveau rond 3.300 euro. Dit komt overeen met uw eigen inschatting. Maar in organisaties die qua aard, grootte en maatschappelijke verantwoordelijkheid vergelijkbaar zijn met de organisatie waar u zich nu oriënteert, is een beloning rond 2.900 euro gebruikelijker.

Het is in ieder geval de moeite waard te vragen om een formele inschaling van de functie. Misschien lukt dit nog voordat u een definitief besluit neemt. En dan is het aan u: is deze functie op dit moment uw ideale baan en spreekt het werken bij een kleine non-profit instelling u aan? Dan zit er vermoedelijk niets anders op dan een lager salaris op de koop toe te nemen.

Maartje Elderhuis, beloningsadviseur Berenschot

Rustige baan
U bent op zoek naar een iet wat meer rustige baan om naast het werkzame leven ook nog te kunnen gaan studeren. Uw oog viel op de vacature van productiecoördinator bij een cultureel centrum.

In de theater CAO is de door u beschreven en geambieerde functie niet te vinden. Als uw functie valt onder de afdeling Educatie/PR, is schaal 4 (minimaal € 2.075,- en maximaal € 3.079,-) van toepassing. Als u een bijdrage gaat leveren aan beleid en ook een coördinerende rol gaat vervullen, kunt u doorgroeien naar schaal 5. Deze schaal kent een maximum van euro € 3.440,- op basis van 38 uur.

Uw salaris zal dan ook niet zo hoog worden als het salaris van een projectleider bij uw huidige werkgever. Maar dat wist u al. In de profit sector wordt namelijk vaak beter betaald en het culturele centrum waar u gaat werken, zal zeker ook niet ontkomen aan de bezuinigingsdrift van de regering.

Nu u een salarisindicatie weet, is mijn advies op zoek te gaan naar de klik. Kunt u aarden in een culturele omgeving? Wat houdt de baan exact in en kunt u inderdaad een tandje minder gaan werken? Als de klik er is, komt het salaris vanzelf wel aan bod. Omdat naar mijn inschatting deze functie nog niet is ingeschaald, biedt dit zeker mogelijkheden. U bent goed opgeleid en neemt veel ervaring mee. Succes dan ook met de onderhandelingen.

Jacco van den Berg, directeur Van den Berg Training & Advies

Light versie
Het salaris dat ze bieden is karig voor de light versie van een projectleider. En dan ga ik ervan uit dat men een vakantietoeslag (VT) betaalt plus een eindejaarsuitkering (EJU).

Betreft de vacature de lichtste variant? Dan betreft het min of meer herhalende deelprojecten met enkele deelnemers, waar in verhouding niet teveel op het spel staat en die niet te lang duren. Weet, dat marktconforme salarissen van projectleiders een stuk hoger zijn voor zwaardere varianten.

De aangeboden functie is niet helemaal helder, maar hij zit waarschijnlijk in de buurt van een lichte projectleider. Je eigen richtlijn voor een salaris zou ik nog een tikje aandikken. En dan gaat het om een fulltime salaris met VT en EJU.

Je (mogelijk) nieuwe werkgever heeft een cao. Deze is moeilijk vindbaar, maar de meeste kun je op internet vinden. Die FNV Bondgenoten afsluit, staan op onze website. Met een cao kunnen jij en je werkgever niet vrij onderhandelen over je salaris. Dat is immers geregeld. Wél kun je onderhandelen over de juiste plek in de schaal. Voor jou is dat het schaalmaximum. Laat je niet afschepen met het schaalminimum, want daarvoor heb je teveel ervaring.

De functie moet nog gewaardeerd en ingedeeld worden. Spreek af, dat een eventueel hogere indeling terugwerkende kracht heeft tot de datum van indiensttreding.

Frank Knauf, adviseur beloning & functiewaardering, FNV Bondgenoten

Verdien ik wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies. VKbanen beantwoordt al je beloningsvragen.
Mail de volgende gegevens en je vraag naar banen@volkskrant.nl: naam, e-mailadres, leeftijd, functie, bruto jaarsalaris en opleiding.
Als je vraag geschikt is, sturen we hem naar ons panel van experts. Zij zullen zich erover buigen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden