Dierenpensions

In het artikel Dag, lief hondje, d(Voorkant, 10 augustus) wordt ook onze organisatie genoemd. Als vakorganisatie voor de huisdierenbranche hebben wij in ons ledenbestand onder meer 121 dierenpensions....

Buiten deze 121 pensions zijn er nog andere ondernemingen die zich zo noemen. De kwaliteit van deze ondernemingen loopt sterk uiteen maar zij staan wel geregistreerd zodat zij door de daartoe bevoegde instanties (AID en RVV) kunnen worden gecontroleerd. Dan is er nog een groep ondernemingen die nergens geregistreerd staat en daarom ook niet wordt gecontroleerd.

Uit het feit dat het bedrijf waarover het artikel ging, niet werd gecontroleerd, zou kunnen worden afgeleid dat het tot de laatste groep behoort. Het bedrijf staat overigens, gelet op de gedane uitspraken, bepaald niet model voor de bedrijfstak. Ook het feit dat men niet op de hoogte is van onze activiteiten en een simpele afkorting als RVV niet kent, bevestigt dit nog eens.

In dit licht zetten wij dan ook vraagtekens bij de opmerking 'Ik ken Dibevo-pensions waar honden onder de poep zitten'. Dit herkennen wij volstrekt niet en wij nemen daar nadrukkelijk afstand van. Het is daarom jammer dat voor het onderwerp van het artikel niet een dierenpension is uitgekozen dat een veel beter beeld van de werkelijkheid geeft.

Ten aanzien van de kwaliteit van de door ons aan uw redacteur verstrekte informatie merken wij nog op dat door interne miscommunicatie hij niet bij de juiste persoon terecht is gekomen. Dat spijt ons zeer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden