Dieren als instrumenten, Danni Lowinski, De Nationale IQ-test

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

In de docu Dieren als instrumenten bezoekt journalist Dirk Draulans de Katholieke Universiteit Leuven en krijgt hij te zien hoe dierproeven worden gedaan. Beeld anp
In de docu Dieren als instrumenten bezoekt journalist Dirk Draulans de Katholieke Universiteit Leuven en krijgt hij te zien hoe dierproeven worden gedaan.Beeld anp

Dieren als instrumenten, Canvas, 19.05 uur
In deze docu bezoekt journalist Dirk Draulans de Katholieke Universiteit Leuven en krijgt hij te zien hoe dierproeven worden gedaan. Hij observeert onder meer hoe een long wordt verwijderd bij een varken, hoe de hersenactiviteit bij een resusaap wordt gemeten en ook zien we fruitvliegjes met een elektrode in hun hoofd.

Danni Lowinski, SBS 6, 20.30 uur
Eerste aflevering van een nieuw seizoen Danni Lowinski. Naast haar werk als kapster heeft Lowinski een opleiding tot advocaat afgerond. Met haar volkse looks en grote mond voldoet ze geenszins aan het stereotype beeld van een advocate. Daarom komt ze nergens aan de bak en begint ze een eigen kantoor.

Marlijn Weerdenburg als 'Daniella 'Danni' Lowinski en Christopher Parren als Niels Burggraaf tijdens de opnames van de tv-serie Danni Lowinski. Beeld anp
Marlijn Weerdenburg als 'Daniella 'Danni' Lowinski en Christopher Parren als Niels Burggraaf tijdens de opnames van de tv-serie Danni Lowinski.Beeld anp

De Nationale IQ-test 2015, NPO 1, 20.30 uur
Bekende en onbekende Nederlanders testen hun intelligentie in de jaarlijkse IQ-test van BNN. Deze keer wordt getest of men slimmer is dan zijn of haar liefdes- of vriendschappelijke partner. Deelnemers zijn onder anderen 'ouwe hoeren' Louise en Martine Fokkens en cabaretduo Edo Brunner en Arie Koomen.

Rot op naar je eigen land, NPO 2, 21.10 uur
Vierdelige serie waarin zes Nederlanders met een zeer uitgesproken mening (van links tot rechts) zonder paspoort en geld op zak drie weken lang zullen leven als vluchteling. Verandert dit hun mening? Op zaterdag wordt het programma afgesloten met een live-debat op NPO 2 (21.15uur).

Oud-judoka Dennis van der Geest presenteert het nieuwe EO-programma Rot op naar je eigen land. Beeld anp
Oud-judoka Dennis van der Geest presenteert het nieuwe EO-programma Rot op naar je eigen land.Beeld anp

Ali B op volle toeren, NPO 3, 21.20 uur
In dit programma, waarin Ali B zangers van het levenslied een rapnummer laat verbouwen en andersom, worden dit keer Harry Slinger en Ronnie Flex aan elkaar gekoppeld. De frontman van Drukwerk heeft nog nooit van de rapper gehoord en Flex herkent de zanger met het rode mutsje ook niet.

2Doc: The Arms Drop, NPO 2, 23.00 uur
Documentaire over de Britse wapenhandelaar Peter Bleach en de Deense activistische wapenleverancier Niels Holck. Bleach levert in de jaren negentig kalasjnikovs aan Holck, die daarmee de rebellengroepen in West-Bengalen bevoorraadt. Op een dag gaat het mis en belandt Bleach in de cel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden