Column

Die wiskundeleraar gaat het héél moeilijk krijgen dit schooljaar

Twee meisjes zaten voor de Starbucks aan de Overtoom met grote, dik beslagroomde bekers 'pumpkin spice latte' of een dergelijk zoet mengseltje dat jonge meisjes nu eenmaal bereidwillig voor koffie aanzien. Ze bespraken het zojuist opgehaalde lesrooster van klas 2B. 13 waren ze dus. Een kleintje, met blond paardenstaartje, nog helemaal kind, en een lange, tegen de 1 meter 80, met glanzend lang kastanjebruin haar, een wulps zandloperfiguur en een gezichtje dat aan Yolanthe Cabau deed denken, maar dan écht sexy. En 13, dus.

Beeld anp

Ze droegen allebei een kort afgeknipt spijkerbroekje, met spectaculair verschillend effect. De één zag eruit als een stoeiende kleuter, de ander als zo'n zwoele parfumreclame waar in bushokjes steevast boze feministische leuzen overheen worden geklad. 'Porn', de uitdagende nieuwe geur van Calvin Klein.

Zo'n nieuw lesrooster is altijd heel spannend, weet ik van vroeger en van mijn kinderen. Vooral een 'eerste uur vrij' is altijd meegenomen, net als een laatste uur tekenen, of iets anders onbenulligs waarbij je kunt indutten. 'Dinsdagochtend meteen wiskunde én Frans achter elkaar', gruwelde het kleintje. En dan Duits... iiiiieeeew...

De piepjonge seksbom naast haar glimlachte stralend als een opgaande zon. 'Maar het vierde uur vrij! Gaan we gezellig koffie drinken', zei ze, met een zachte G. Brabantse import. Het kleintje fronste. 'Ahhhh, kut, we krijgen Basting voor wiskunde. Jeroen fokking Bah-stink. Met zijn motorjackie. En zijn fokking lame tribal tattootje. Hij neukt zijn geodriehoek op de plee.' Krachtige taal. Bij het neuken van een geodriehoek kon ik me zo gauw niets concreets voorstellen, maar ze had het niet op die Basting, dat was duidelijk.

'Die skere loser denkt dat hij helemaal de shit is', vervolgde het wichtje. 'Ja, dan ben je wel echt een fokking kóning, als wiskundeleraar met een tribal op je arm.' Haar oogverblindende klasgenootje gaf andermaal die glimlach ten beste en schudde haar prachtige haren achterover. Zonder het te weten had ze veel bekijks. Een passerende man beloerde haar zó gretig dat hij bijna onder de waarschuwend bellende lijn 1 liep.

'Ik vind 'm wel schattig', wierp ze tegen. 'Hij heeft zulke lieve bruine ogen... Oké, hij doet een beetje stoer... dat is toch cute? Zo zíjn mannen... en hij is lekker lang. Ik val op lang.' De kleine trok een vies gezicht. 'Doe normáál man. Básting. Wát een loser...'

De ander glimlachte dromerig. 'Mooie handen heeft hij ook...', zuchtte ze. Weer schudde ze dat weelderige haar naar achteren, wéér met al dat bekijks. 'Ik vind 'm leuk', besloot ze.

Arme Basting.

Die gaat het héél moeilijk krijgen.

s.witteman@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden