Die jonge mannen

Er zijn mannen in Nederland die flink op hun plek gewezen moeten worden...

Het zijn mannen wiens wortels nog altijd diep in de grond van de traditionele gelovige landen liggen, terwijl ze er zelf niet meer wonen. Mannen met een culturele bagage uit Afghanistan, Iran, Irak, Pakistan, Turkije, Marokko en nog vele andere Arabische en Afrikaanse landen.

Het zijn jonge mannen uit immigrantenfamilies die hier geboren zijn, of hier opgegroeid zijn. Ze zijn hier naar school gegaan, hebben hun diploma gehaald, en zijn bezig een toekomst als Nederlandse burger op te bouwen.

Het zijn jonge mannen die hier hun seksuele ontwikkeling hebben meegemaakt, op school met meisjes op een bank hebben gezeten, samen met ze hebben gegymd, en naar zwemles zijn gegaan.

Het zijn jonge mannen die tijdens hun jeugd de eerste kusjes van die meisjes gekregen hebben, met hen een afspraak hebben gemaakt en samen naar de disco zijn gegaan. Ze hebben hier hun eerste seksuele ervaringen opgedaan.

Maar als ze nu gaan trouwen, gaan ze naar het dorp van hun vader om een bruid te halen.

De immigrantenmeisjes zijn het eerste slachtoffer van hun gemene werkwijze. De mannen bouwen een relatie met hen op, gaan met ze naar bed, maar na een tijdje pakken ze hun koffers en laten hen in de steek.

Dit soort mannen zijn net zo gevaarlijk als de Taliban in Afghanistan die de vrouwen onder de burqa wilde houden.

In vergelijking met deze jonge mannen is de Taliban onschuldig, want de Taliban heeft de vrijheid nooit gekend en heeft nooit in een samenleving met gelijke rechten gewoond. Zij woonden altijd in de bergen, droegen een geweer en vochten, ze hadden zelfs nog nooit de tenen van een vreemde vrouw gezien, nooit met ze gelachen, nooit samen op een bank gezeten, nooit met ze gewandeld, laat staan gegymd. Kortom, zij wisten het niet. Maar die jonge mannen weten heel goed waar ze mee bezig zijn.

In de traditionele, gelovige samenleving hebben mannen al minstens veertien eeuwen lang een ketting om de enkels van de vrouwen gedaan. De mannen mogen alles doen voor hun huwelijk, maar de vrouwen moeten maagd blijven. Jaarlijks komen vele vrouwen om door die harde eis van de mannen. Het leven van duizenden vrouwen gaat dagelijks kapot in die landen, omdat ze in een uit de hand gelopen relatie hun maagdelijkheid verliezen.

Het maagd zijn is als een koud pistool dat de mannen tegen de nekken van de jonge vrouwen drukken. Hun eis is zo hardnekkig dat ze zich overal laat gelden.

Deze verwerpelijke traditie leeft niet alleen in traditionele landen, het wortelt zich ook in mannen buiten die landen. Een deel van de immigrantenmannen hebben die oude gewoonte met zich meegenomen en het aan hun zonen doorgegeven.

Ze plegen een misdaad, het is een belediging aan het adres van de vrouwen in dit land en vooral aan die van de meisjes uit immigrantenfamilies.

Met blote handen vechten vrouwen in de traditionele landen om zich te verlossen van die zware verroeste ketting. aar het zal misschien nog een paar eeuwen duren tot ze bevrijd zijn.

Hier moet het anders zijn.

De jonge mannen die een bruid uit hun vaderland halen, zijn de moderne bewakers van het maagdenvlies. Ze moeten aangepakt worden. Maak de drempel zo hoog dat ze er nooit overheen kunnen springen, dat ze nooit op zoek kunnen gaan naar een bruid die nog maagd is, in het dorp van hun vader in de bergen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden