Die jaloersmakende kuif kan de vlag in zijn eentje hijsen

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossine Modderman en Arno Kantelberg
null Beeld anp
Beeld anp

Beau van Erven Dorens

Met Vaderdag in aantocht is het een mooi moment om op deze plek de viervoudig vader Beau van Erven Dorens te eren, de auteur van het Handboek voor vaders die tevens campagne voert voor Vaders Voor Lezen. De vaders van Nederland moeten namelijk niet alleen voetballen met de koters, er moet ook voorgelezen worden.

Mijn particuliere initiatieven op dat terrein hebben helaas alleen effect gehad op de dochter des huizes. De stamhouders hadden er vooral aardigheid in elkaar tijdens het voorlezen de hersens in te slaan, daar kon geen Pluk of Petteflet tegenop. Van Beau van Erven Dorens is bekend dat hij zelf ook literaire ambities koesterde, maar er schuilt toch meer een Willem Ruis dan een Willem Elsschot in hem. Op zijn naam staat een vooral in kwantitatieve zin indrukwekkende lijst tv-programma's. Stijltechnisch is hij altijd een man geweest van de grove streek. Meer een actionpainter dan een pointillist. We herinneren ons puntlaarzen, leren overjassen en bloemrijke colbertjes van gordijnstof.

Hierboven wordt het stilleven gedomineerd door het rode overhemd, waar zijn huidstint bijna smeekt om pastelle begeleiding. Het jack van non-descript blauw is nogal massief, de riem met ostensibele gesp doet daar niet voor onder en de jeans is van de gestampte pot. Iets meer subtiliteit in materiaal- (wol, linnen) en kledingkeuze (unconstructed jasje, zachtroze polo) zou de stugheid er afslijpen. Die jaloersmakende kuif kan tenslotte de vlag wel in zijn eentje hijsen.

Arno Kantelberg

Bridget Maasland

Bridget Maasland heeft een ware evolutie doorgemaakt van, zeg maar, mokkel tot MILF. Ergo: van keihard de lekkerste tot de keurige jarenvijftighuisvrouwlook waarin we haar de laatste tijd vaak zien. En nee, we gaan het niet hebben over haar 'ijskonijnerige' uitstraling want zeg zou zelf: deze vrouw laat je toch terstond op je pasgeboren baby, nest puppy's of oude oma passen? Het zit 'm allemaal in de styling. Bridget kan er als een meedogenloze dominatrix uitzien, maar ook zoals hierboven: jong, fris, vrolijk.

Miss Maasland showt hier kleding van haar eigen Bridget The Label, een ietwat pretentieuze 'Eerst-Den-Haag-Dan-De-Wereld'-naam maar ach, van een beetje ambitie is nog nooit iemand doodgegaan. Vandaag is Bridget de coole chick. Die kuif staat haar subliem en super hip. Zelf zie ik Brid overigens liever een ferme slag stoerder - dit is me toch allemaal iets te gepast. Ik heb haar ook eens gespot in een likkebaardende baggy jeans met vette riem, strakke top en op loeihakken met díchte tenen.

Ik begrijp laarsjes met open tenen sowieso niet. Tenen zijn by far de meest onesthetische lichaamsdelen en die laat je dan, in dit schoenenconcept, gezellig vrij bewegen in een verder volstrekt afgesloten omgeving. Niet mijn kop thee. Maar Bridget is dat wel. Haar vermogen telkenmale te verrassen met een andere, krachtige uitstraling getuigt van liefde voor het modeavontuur. Wat mij betreft mag de evolutie van Bridget nog even doorgaan. Tot ze over heel, heel wat jaren een gave GILF is.

Jossine Modderman

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden