Dianarama (71)

* Een moeder in de Engelse plaats Walsall heeft haar kinderen verboden nog langer naar de zondagsschool van de Bethany Christian Fellowship te gaan, omdat de leider daarvan had gezegd dat prinses Diana thans ongetwijfeld zou branden in de hel....

* Een door prinses Diana en prins Charles verstuurde ansichtkaart is woensdag in de hoofdstad van Wales geveild voor 950 pond (3.135 gulden). De kaart was gericht aan George Thomas, oud-voorzitter van het Britse Lagerhuis. De anonieme bieder had bovendien 1.100 pond (3.630 gulden) over voor een gesigneerde foto van de toen nog getrouwde Diana en Charles met Thomas. De politicus George Thomas stierf vorig jaar september aan kanker, enige dagen na het dodelijk ongeval van Diana. Vorige week werd eveneens een kerstkaart verkocht die Diana en Charles ooit stuurden aan de inmiddels overleden Lord Tonypandy. De kerstgroet bracht ruim drieduizend gulden op.

* Voor het appartement waar Diana woonde voor ze trouwde met Charles is na drie maanden nog steeds geen koper gevonden. Volgens makelaar Jonathan Blaksley zijn er al honderden mensen komen kijken in het flatje in de dure buurt Knightsbridge, in het westen van Londen. De vraagprijs voor de flat is bijna 1,5 miljoen gulden, ruim acht keer zoveel als de familie Spencer er in 1979 voor betaalde toen ze het aan Diana schonk ter gelegenheid van haar 18de verjaardag.

Diana zei ooit in het appartement de gelukkigste tijd van haar leven te hebben doorgebracht. Ze woonde er met vriendinnen die haar 18 pond huur in de week moesten betalen. De huidige eigenaars beloofden 10 procent van de opbrengst van het huis te schenken aan het Diana, Princess of Wales Memorial Fund.

* Uit onderzoek van de Franse krant France-Soir is gebleken dat 70 procent van de Fransen vindt dat er in Parijs een straat of plein vernoemd moet worden naar prinses Diana, bij wijze van blijvende herinnering. Iets meer dan een kwart van de ondervraagden is juist tegen een Dianastraat of -plein. Slechts 4 procent wenste zich niet uit te spreken over de belangwekkende kwestie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden