Dianarama (66)

* De rechtszaak die het Diana, Princess of Wales Memorial Fund had aangespannen tegen fabrikant Franklin Mint is verdaagd. Het Memorial Fund had het gerecht gevraagd een voorlopig verkoopverbod in te stellen van Dianamemorabilia door fabrikant Franklin Mint....

Reden voor het uitstel is het gehonoreerde verzoek van Mint een andere rechter aan te stellen. De nieuwe datum voor de rechtszaak, alsook de naam van de rechter is nog onbekend.

De advocaat van Mint wilde niet ingaan op de vraag waarom zijn werkgever had verzocht om een andere rechter. De rechtszaak was door het Memorial Fund aangespannen nadat fabrikant Mint handelsmerken en eigendomsrechten zou hebben genegeerd.

Mint heeft toegegeven inmiddels meer dan 2,5 miljoen dollar te hebben verdiend aan de verkoop van Diana-artikelen. De advocaat van het Memorial Fund heeft naast Mint twintig andere Amerikaanse bedrijven verzocht onmiddellijk te stoppen met de verkoop van Diana-verwante artikelen.

* Frances Shand Kydd, de moeder van prinses Diana, heeft afgelopen weekeinde een bezoek gebracht aan prins Charles en zijn zoon Harry op hun landgoed Highgrove in Groot Brittannië.

Shand Kydd, die op uitnodiging van prins Charles was afgereisd naar Highgrove, houdt toezicht op het testament van haar dochter. Hierin wordt onder meer vermeld dat in het geval dat Diana eerder overlijdt dan haar echtgenoot, Charles Shand Kydd moet raadplegen over de opvoeding van de prinsen William en Harry.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden