Dianarama (37)

* Het handgeschreven origineel van de songtekst van Elton John's Candle in the wind 1997 zal op 11 februari geveild worden door Christie's in Los Angeles....

* De rechtszaak die een advocaat uit Caïro tegen de Britse koningin Elizabeth II heeft aangespannen, is voor de tweede keer opgeschort. De Egyptenaar, Nahib el-Habishi, beschuldigt de koningin ervan verantwoordelijk te zijn voor de dood van prinses Diana. De boze advocaat beweert dat de tegenpartij opzettelijk niet van het uitstel op de hoogte is gebracht. Om de zaak te kunnen vervolgen, moeten de advocaten van beide partijen tijdig worden ingelicht.

De zaak komt voort uit geruchten die rond zouden gaan in de Arabische wereld, dat de Britse geheime dienst het ongeluk in scène heeft gezet. De dienst zou daartoe opdracht hebben gekregen van koningin Elizabeth, omdat zij niet wilde dat Diana met een moslim zou trouwen.

El-Habashi vraagt om honderdduizend pond (330 duizend gulden) voor elke moslim, of zij zijn theorie nou geloven of niet. De advocaat heeft zich gespecialiseerd in onmogelijke zaken, die hij meestal namens alle Arabieren tegen wereldleiders en internationale organisaties aanspant. Al deze zaken werden afgewezen.

* Diana's broer graaf Spencer heeft zijn plannen voor het Diana-museum onthuld. Het museum wordt gevestigd in de oude paardenstallen van Althorp, het landgoed van de Spencers. De stallen staan dicht bij het eilandje waarop prinses Diana begraven ligt. Verspreid over verschillende zalen zal het leven van Diana uitvoerig belicht worden. Haar jeugd, Diana's huwelijk met prins Charles, het tragische auto-ongeluk en haar begrafenis zullen daarbij veel aandacht krijgen. De grootste zaal wordt gewijd aan Diana's liefdadigheidswerk, zoals haar strijd tegen aids en de verschrikkingen van landmijnen.

Niet bekend

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden