DIAMOND ZINGT UIT ZIJN TENEN

De vader van Beck, arrangeur David Cambell, was betrokken bij de nieuwe, in de Verenigde Staten al eind vorig jaar verschenen, plaat van Neil Diamond....

Gijsbert Kamer

Zo briljant is 12 Songs niet, maar dat Neil Diamond kan zingen, warenwe toch even vergeten. Rubin hoefde ogenschijnlijk niet veel meer te doendan Diamond zelfvertrouwen te geven en hem te dwingen zijn stem niet wegte moffelen achter allerlei kitscherige arrangementen. Met een paaruitstekende muzikanten (Smokey Hormel en Benmont Tench) en een paar echtsterke songs deed Diamond zelf de rest.

Neil Diamond zingt mooi en meer vanuit de tenen dan we van hem gewendzijn. Jammer dat niet alle nummers beklijven zoals Delerious Love, eenliedje dat in twee versies op 12 Songs te vinden is. De versie als duet metBrian Wilson schijnt er de oorzaak van te zijn (contractueleverplichtingen) dat dit comeback-album van Neil Diamond voorlopig nog nietin Nederland zal uitkomen. Het eventueel weglaten van Wilson hoeftoverigens niet als een groot gemis te worden gezien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden