Deze stukken heeft u dit weekend gemist

Heeft u afgelopen weekend geen tijd gehad om de krant te lezen? Maakt u zich geen zorgen, de Volkskrant heeft de mooiste stukken voor u geselecteerd.

Redactie
Nigeriaanse moeders met zieke en ondervoede kinderen wachten bij een vernield ziekenhuisje op hun beurt om gezien te worden door de dokter. Beeld Sven Torfinn / de Volkskrant
Nigeriaanse moeders met zieke en ondervoede kinderen wachten bij een vernield ziekenhuisje op hun beurt om gezien te worden door de dokter.Beeld Sven Torfinn / de Volkskrant

Hier, in deze trieste, waardeloze cel ga ik dood

Levenslang is in Nederland echt levenslang. Dat gaat misschien veranderen. Drie levenslanggestraften doen hun verhaal over het uitzichtloze celleven. Met toch een beetje hoop. (+)

'Dreiging is in jaren nog niet zo groot geweest'

Dit gaat een ongemakkelijk gesprek worden. Aan tafel Rob Bertholee, de belangrijkste man van de veiligheidsdienst AIVD. En zijn boodschap is: in de strijd tegen terreur moet de burger niet zeuren over privacy. Dus moeten we de AIVD gewoon vertrouwen en zomaar in onze laptop, smartphone en privéleven laten rondneuzen? (+)

De gedetineerden staan onherkenbaar in beeld. Beeld Jiri Buller / de Volkskrant
De gedetineerden staan onherkenbaar in beeld.Beeld Jiri Buller / de Volkskrant

Opinie: in het land der blinden is Bolk snel koning

De VVD-ministers hebben zich de afgelopen paar jaar niet als grote denkers laten kennen, stelt Thomas von der Dunk. 'Ook Schippers' H.J. Schoolezing was als intellectuele exercitie tamelijk oninteressant.' (+)

'Alles waar je bang voor bent, gebeurt'

Ze was ongewild de hoofdpersoon in haar eigen drama. Actrice Maria Kraakman (41) over pijn, verdriet - en een nieuwe liefde. (+)

In Nigeria na Boko Haram: 'Schaal van vernieling is ongekend in de wereld'

Uit enkele steden in het noorden van Nigeria is de gewelddadigste terreurorganisatie ter wereld verjaagd. Carlijne Vos reist mee met de eerste artsen ter plaatse. (+)

Actrice Maria Kraakman. Beeld Pablo Delfos
Actrice Maria Kraakman.Beeld Pablo Delfos

Het waaróm achterhalen met psychologische autopsie

Het aantal zelfdodingen in Nederland stijgt al jaren. Om hier iets tegen te doen, moeten we lessen trekken uit de ervaringen van nabestaanden. Dat zegt René Diekstra, die niet alleen als hoogleraar en therapeut de suïcidale gedachten kent. (+)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden