Der Nederlanden KLM; Zoenen, drie maal op de wangVolgende week:mail:dernederlanden@volkskrant.nlof kijk op vk.nl/dernederlanden

TEKST


WILMA DE REK & BERT WAGENDORP


ILLUSTRATIES


IEN VAN LAANEN


Tja, ik sluit mij ook maar alvast aan bij de 'drommen der Nederlanders' die vurig hopen dat de vrucht uwer pennen en (kleur)potloden eerdaags in fraai boekvorm een ereplaats in hun en mijn boekenkast zal mogen innemen. Wacht u daar alstublieft niet te lang mee.


(Gert-Jan Troost)


Wat een treffende typering van een vergadering waarin de leiding een verandering presenteert. U had er nog aan toe kunnen voegen dat op een gegeven moment het woord 'pilot' valt. Tegensputterende critici krijgen te horen dat het gaat om een proef voor een bepaalde tijd.


Op een of andere manier is hiervoor, een jaar of tien, vijftien geleden, het woord 'pilot' ingevoerd. Omdát het een pilot is, is de vraag naar draagvlak niet relevant. Er is immers een kwaliteitspanel samengesteld, dat de pilot zal monitoren. Op die manier zal blijken of de targets worden gehaald. De pilot is bedoeld om zicht te krijgen op de content. Het is niet nodig dat uiteindelijk alle neuzen dezelfde kant op staan, we willen niet kort door de bocht. Doel is het commitment te bevorderen. Dan ontstaat er een win-win-situatie. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maaar dat wordt te lang. Ik sluit me trouwens aan bij de verzoeken om bundeling van de afleveringen van de rubriek Der Nederlanden.


(Hans Huijboom)


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden