Delen

Wij waren zeer verbaasd en verrast toen wij lazen dat de Nederlandse regering na 55 jaar een aanzienlijk bedrag voor de joodse gemeenschap beschikbaar stelt (de Volkskrant, 22 maart)....

S. M. van den Bergh-SimonsJ. Gompen-Simons

Wij bepleiten ten zeerste bij deze instanties dat men de Nederlanse dragers van het Yad Vashem eveneens laat delen in dit bedrag net als de overlevenden van de holocaust. Voor de lezer die misschien onbekend is met het Yad Vashem zij hier vermeld dat dit een onderscheiding is van de staat Israël, verleend aan alle niet-joden die zich dikwijls met gevaar voor eigen leven in de oorlog ingezet hebben om joden uit de handen van de Duitsers te redden. Zonder deze heldhaftige mensen zouden er nog minder joden de holocaust overleefd hebben.

Indien wij in aanmerking zouden komen voor een uitkering, dan zullen wij deze voor dit doel beschikbaar stellen. Mochten de dragers van het Yad Vashem (die hun goede werk nooit voor beloning gedaan hebben) een uitkering niet willen ontvangen, dan zouden zij die aan een door hen te kiezen doel kunnen schenken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden