Deelnemers slepen American Idol voor rechter

Tien afro-Amerikanen die deelnamen aan American Idol, hebben de talentenshow voor de rechter gesleept. Zij beschuldigen de producers van de show onder meer van inhumaan gedrag en discriminatie. Ze eisen een schadevergoeding. Dat meldt TMZ.

redactie
Het finalemoment van American Idol 2013: Candice Glover (links) wint. Medefinalist Kree Harrison en gastheer host Ryan Seacrest naast haar. Beeld Getty/AFP
Het finalemoment van American Idol 2013: Candice Glover (links) wint. Medefinalist Kree Harrison en gastheer host Ryan Seacrest naast haar.Beeld Getty/AFP

De deelnemers, die in de eerste negen seizoenen van American Idol te zien waren, beweren dat de producenten van de show hen opzettelijk wilden schaden door hun strafblad te tonen tijdens de introductiefilmpjes. Dit ondanks het feit dat geen van hen ooit werd veroordeeld.

Volgens de tien heeft het openbaar maken van hun arrestatieverslagen op televisie hun levens en carrières 'ernstig geschaad'. In de aanklacht, die TMZ heeft gezien, claimen zij ook dat dit nooit werd gedaan bij blanke deelnemers aan de show.

Corey Clark, Jaered Andrews, Jacob John Smalley, Donnie Williams, Terrell Brittenum, Derrell Brittenum, Thomas Daniels, Akron Watson, Ju'Not Joyner en Chris Golightly eisen ieder een schadevergoeding van minimaal 25 miljoen dollar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden