Declaraties Eindhovense arts toch onderzocht

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat toch nog onderzoek doen naar de declaraties van interniste Marion Blonk van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer gemeld.

Het ziekenhuis heeft verzekeraars destijds al gewaarschuwd omdat de arts behandelingen niet volgens de regels declareerde. In forensisch accountantsonderzoek werd daarna de conclusie getrokken dat van fraude geen sprake was. Wel kreeg de interniste een waarschuwing van het ziekenhuis en werd te veel gedeclareerd geld terugbetaald aan de verzekeraars.

'Meer duidelijkheid over wat precies is misgegaan bij de declaraties van de betreffende internist kan dergelijke situaties in de toekomst helpen voorkomen', schrijft de minister over de reden van het onderzoek door de NZa.

Blonk ligt al lang onder vuur. Een collega waarschuwde in 2009 het ziekenhuis dat ze niet zou functioneren. De leden van de maatschap Inwendige Geneeskunde proberen op dit moment haar ontslag af te dwingen via een arbitragezaak.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden