De Wereld Draait Door, Spoorloos, Lauren!

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

redactie
Thomas Erdbrink. Beeld Frank Ruiter
Thomas Erdbrink.Beeld Frank Ruiter

De Wereld Draait Door, NPO 1, 19.00 uur

Iran-correspondent Thomas Erdbrink is te gast om te vertellen over zijn succesvolle documentaireserie Onze man in Teheran, waarin Erdbrink het echte Iraanse leven laat zien. Het duurde vijf jaar voordat Erdbrink van de Iraanse autoriteiten toestemming kreeg om daar te filmen. Halina Reijn is tafeldame.

Kunststof NPO Radio 1, 19.00 uur

Jellie Brouwer in gesprek met pianist Jan-Willem Rozenboom. Hij is vooral bekend als de pianist en huiscomponist van de Brabantse zanger Guus Meeuwis. Rozenboom is klassiek geschoold en heeft het na elf jaar voorbereiding aangedurfd zijn eigen versie van De Goldbergvariaties van Bach op te nemen.

2Doc: 0,8 Ampère geluk NPO 2, 20.25 uur

Documentaire over Electro Convulsie Therapie (ECT), de omstreden elektroshockmethode die vaak angst inboezemt, maar bij veel depressieve en suïcidale patiënten wel goede resultaten geeft. Regisseur Saskia Gubbels portretteert een aantal patiënten in de periode voorafgaand aan hun ECT-behandeling.

Spoorloos NPO 1, 21.15 uur

Het immer populaire KRO-programma viert zijn 25-jarig jubileum met de uitslag van de verkiezing van de beste Spoorloos-reportage aller tijden. Daarnaast wordt het verhaal van de Surinaamse voetballer Jeffry verteld: door allerlei omstandigheden heeft hij zijn kind nooit kunnen zien. Hij droomt van een ontmoeting.

A Cook abroad: Dave Myers' Egypt, BBC 2, 22.00 uur

In deze nieuwe culinaire reisserie reist Dave Myers (bekend van de Hairy Bikers-reeks) naar Egypte, waar hij op zoek gaat naar de oorsprong van enkele favoriete gerechten. Hij bezoekt de piramiden van Gizeh, de oase van El-Fayoum en viert het einde van het Offerfeest met een Nubische familie.

Lauren! NPO 3, 22.05 uur

Lauren Verster vertrekt naar Liverpool om daar te transformeren tot een 'scouse-girl', want zo worden de overdadig opgemaakte, namaakbruine en gebotoxte vrouwen genoemd die de Britse stad bevolken. Voor haar make-over roept Verster de hulp in van de 'Pamela Anderson van Liverpool' en een jonge girlband.

Lauren Verster. Beeld ANP
Lauren Verster.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden