De vrouwen van Jude Law en Obama's twitterfeed

 

Aaf Brandt Corstius
Jude Law. Beeld anp
Jude Law.Beeld anp

Jude Law

Het leuke aan sommige sterren is dat ze hun reputatie volkomen waarmaken. Ik heb het nu over Jude Law. Deze week werd hij vader van zijn vijfde kind, gemaakt met een derde moeder, met wie hij geen relatie meer heeft.

Het ellenlange artikel dat de Daily Mail aan Jude en al zijn vrouwen had gewijd, zou kunnen dienen als tekstverklaring voor middelbare scholieren. Complexe materie. Een van de hoogtepunten: nadat Jude scheidde van zijn vrouw Sadie Frost, legde hij het aan met Sienna Miller, maar die verliet hem toen hij een affaire bleek te hebben met de nanny van de kinderen die hij met Sadie Frost had.

Dat is een gemiddelde dag in Jude's leven.

En nu heeft hij dus een vijfde kind met een zangeres genaamd Catherine Harding, een vrouw die op alle selfies die de Daily Mail had opgeduikeld, staat afgebeeld met een grote bel witte wijn in haar hand.

Met Catherine heeft Jude alleen in maand oktober van vorig jaar een relatie gehad. Dit is een repeterend motief: ook met de moeder van zijn vierde kind had hij maar een maand een relatie.

Jude maakt het zo bont dat de Daily Mail een tijdlijn van zijn liefdesleven heeft gemaakt, waarbij niet zozeer jaartallen staan, als korte tijdsaanduidingen: 'mei 2008: Kimberley Stewart' en 'juli 2008: Lily Cole'.

Het mooie aan kinderen krijgen, verklaarde Jude ooit, is dat 'je dochter je wil kan breken'.

Wij vermoeden dat Jude's dochter de enige vrouw is die dat bij hem kan.

President Obama

Kun je een president als celebrity zien en aldus onderbrengen in een sterrenrubriek? Wel als hij gemene tweets over zichzelf voorleest op tv - een favoriete bezigheid van Amerikaanse beroemdheden in de talkshow van Jimmy Kimmel. En dat is precies wat Obama deze week deed: voorlezen in het programmaonderdeel Mean Tweets.

O, wat houden wij van de sterrenrubriek toch van Obama. Maar wat houden twitteraars toch weinig van hem, althans, degenen die nare dingen over zijn hersen­inhoud en vale spijkerbroek twitterden; teksten die hij nu voorlas met het grappigste uitgestreken gezicht dat wij ooit in Mean Tweets hebben zien voorbijkomen.

Onder begeleiding van Everybody Hurts van R.E.M., ook nog eens. Dat je er toch een beetje van gaat huilen.

President Obama. Beeld ap
President Obama.Beeld ap

Maar Obama laat niet over zich heen lopen. Bij een gemene tweet waarin de afkorting LOL en het woord haha voorkwamen: 'Als al LOL hebt geschreven, is de haha overbodig.' Dat je als kijker tegen het scherm van je laptop wil roepen: 'Obama, ik hou wél van jou!'

Ach, hij schijnt er totaal niet mee te zitten dat ene RWSurfergirl over hem twittert: 'Kunnen we niet zorgen dat Obama naar een golfbaan aan de andere kant van de wereld wordt gebracht, en hem daar achterlaten?'
'Nou, RWSurfer Girl', antwoordt Obama, 'ik vind dat een geweldig idee.'
Wij niet, want we verheugen ons nu al op Obama's ­entree in het wereldwijde lezingencircuit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden