vacature

De Volkskrant zoekt een freelance nieuwsredacteur

Ter versterking van onze online-nieuwsverslaggeving zoekt de Volkskrant een freelance nieuwsredacteur. Je werkt snel en zelfstandig, hebt een vlotte pen en bent goed in het leggen van verbanden. In wisselende diensten zul je vooral worden ingezet op onze nieuwsblogs – waarvan dat over de Oekraïne-oorlog dagelijks tot de best gelezen stukken op onze site en app behoort – en voor het schrijven van snelle nieuwsberichten.

Redactie
null Beeld Elisa Maenhout
Beeld Elisa Maenhout

Zo bedien je ons snel groeiende aantal digitale abonnees, die bij ons komen voor het laatste nieuws en analyses. Je weet goed welke vragen er bij lezers leven en komt zelf met ideeën voor verhalen. Ook volg je de oorlog in Oekraïne op de voet, zodat je in ons blog niet alleen het laatste nieuws kan brengen, maar dat ook kan voorzien van duiding.

Je hebt minimaal enkele jaren ervaring in de onlinejournalistiek en een neus voor nieuws. Je grijpt zonder omhaal de telefoon om toelichting te vragen bij instanties en experts en weet ook online een breed scala aan bronnen te vinden. Je bent twee dagen per week beschikbaar, met name in het weekend, en werken in de vroege ochtend of late avond is geen probleem.

Heb je vragen of wil je reageren op de vacature, mail dan voor vrijdag 3 februari naar chef-nieuws Robert-Jan Friele: r.friele@volkskrant.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden