Redactieblog

De Volkskrant zoekt Chef Kunst en Media

De Volkskrant is op zoek naar een chef Kunst en Media, die inspirerend leiding geeft, creatieve ideeën heeft en zich goed in de lezer van de Volkskrant kan verplaatsen.

null Beeld anp
Beeld anp

De chef geeft leiding aan 13 redacteuren en 30 freelance medewerkers en bepaalt elke dag waarover de Volkskrant moet schrijven en hoe we dat doen, in overleg met de chef van ons V-katern, Chris Buur.

Wij zoeken in een nieuwe chef affiniteit met kunst en media in de volle breedte: beeldende kunst, film, muziek en alle podiumkunsten, maar ook tv-series, internetfilmpjes, journalistiek en populaire cultuur. De opvolger van Jon Stewart of de billen van Kim Kardashian willen we net zo intelligent belichten als het afscheid van Mariss Jansons of een tentoonstelling van Rembrandt. Daarbij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vormen in tekst en beeld om een verhaal toegankelijk te vertellen, zowel op papier als online. De chef moet gevoel voor nieuws en mooie verhalen hebben en altijd gericht zijn op de lezer.

Sollicitaties kunt u tot 18 april sturen naar hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant p.remarque@volkskrant.nl . Voor meer informatie over de functie kunt u ook terecht bij plaatsvervangend hoofdredacteur Pieter Klok: p.klok@volkskrant.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden