De Volkskrant tv-selectie voor zondag 27 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Monique Hendrix in Penoza. Beeld
Monique Hendrix in Penoza.Beeld

Van DNA tot Z - NPO 2, 19.25 uur

CSI voor gevorderden. Wordt het mogelijk met dna-onderzoek alle misdaden te helpen oplossen? Moet van alle Nederlanders daartoe een dna-profiel in een databank bewaard blijven? Ajouad El Miloudi vraagt het zich af.

Diana, onze moeder - RTL 4, 20.00 uur
Diana, 7 days - BBC 1, 20.30 uur
Diana in her own words - National Geographic, 22.30 uur

Drie documentaires over prinses Diana, 20 jaar na haar dood.

1. Diana; onze moeder: Ze was ondeugend, zegt William, die zich nog levendig herinnert hoe zijn moeder de drie supermodellen, van wie posters in zijn puberkamer hingen, Naomi Campbell, Christy Turlington en Claudia Schiffer, op het paleis uitnodigde.

2. Diana, 7 days: Over de emotionele week met uitbundige rouw en even uitbundige monarchiehaat die in Engeland volgde op de dood van de prinses.

3. Diana in her own words: Nieuw materiaal uit interviews. 'Ik hoorde hem tegen Camilla zeggen: Wat er ook gebeurt, ik blijf altijd van je houden.'

Prinses Diana dansend met John Travolta. Beeld EPA
Prinses Diana dansend met John Travolta.Beeld EPA

Zomergasten - NPO 2, 20.15 uur

De keuze van zomergaste Claudia de Breij: de documentaire Get me Roger Stone, over politiek roofdier/Trumpadviseur Roger Stone, documentaire over juf Kiet, die les geeft aan vluchtelingenkinderen, een duet van Barbara Streisand en Judy Garland en een fragment van Wim Kan. Onder andere.

Penoza - NPO 3, 20.25 uur

Misschien komt er nog een film, maar voorlopig is maffiamoeder Carmen (Monic Hendrickx) teruggekomen naar Nederland voor een laatste seizoen van Penoza. Net zo hard en rauw als de vorige seizoenen en het is maar de vraag of iedereen het einde haalt.

Strike - BBC 1, 22.05 uur

Verfilming van de eerste detective die J.K Rowling (onder het pseudoniem Robert Galbraith) schreef: The Cuckoo's Calling. Cormoran Strike is een gehandicapte Afghanistanveteraan die met moeite het gewone burgerleven weer probeert op te pakken en een detectivebureau begint.

Waterworld (Kevin Reynolds, 1995) - Zondag, Net 5, 20.00 uur

Hoewel Waterworld te boek staat als een grote flop, werd het budget van 175 miljoen dollar ruimschoots terugverdiend. Bovendien is het gebodene zeer onderhoudend. De grootschalige actiefilm speelt zich af in een sombere toekomst. De ijskappen op de polen zijn gesmolten, en de aarde staat grotendeels onder water. Her en der houden groepjes overlevenden zich staande op uit schroot opgebouwde atollen, terwijl de held van het verhaal (Kevin Costner) op zoek gaat naar het laatste stuk droog land.

Antonia (Marleen Gorris, 1995) - Zondag, NPO 2, 23.25 uur

De keuzefilm van Claudia de Breij, de laatste Zomergast van dit jaar, is deze met een Oscar bekroonde Nederlandse familiekroniek langs de vrouwelijke lijn, waarin alles draait om moeder, grootmoeder en overgrootmoeder Antonia een rijpe rol van Willeke van Ammelrooy. Het is haar achterkleindochter die terugkijkt op Antonia's leven, waardoor de generaties met elkaar verbonden zijn. Een mooie structuur voor een film waarin naast nog enkele bijzondere vrouwen de mannen vijandig, hypocriet, intellectueel of goeiig zijn. De sfeer is voornamelijk licht, geestig soms, zonder een enkel drammerig moment, zelfs wat afstandelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden