De Volkskrant tv-selectie voor zondag 26 maart

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Een speciale aflevering van VPRO Boeken - met publiek - door Carolina lo Galbo en Jeroen van Kan.

Boekenweek
Zondag, NPO 2, 19.15 uur

Een speciale editie van VPRO Boeken - met publiek - door Carolina lo Galbo en Jeroen van Kan. Connie Palmen en Herman Koch zijn te gast, A.H.J. Dautzenberg (Samaritaan) mag een tirade houden over misstanden in de wereld de Nederlandse taal en Gustaaf Peek (Armin) en Maartje Wortel (IJstijd) brengen een ode aan hun favoriete verboden vrucht.

Turkey with Simon Reeve
Zondag, BBC 2, 22.00 uur

Mooie plaatjes, (relatief) weinig politiek in deze tweedelige reisserie. Avonturier Simon Reeve bezoekt in Turkije de stranden van de Egeïsche Zee, bekijkt het duurste hotel van het land en reist naar de vluchtelingenkampen in de grensregio met Syrië.

LeFtO in transit
Zondag, Canvas, 21.55 uur

Een reisserie die nu eens niet gaat over hotels en vergezichten, maar over feestjes en vinyl. Dj en allround hippe vogel LeFtO (bekend van o.a. Studio Brussel en draaisessies over de hele wereld) bezoekt samen met zijn goede vriend, filmmaker Kurt de Leijer, de beste undergroundplekjes van Londen, Los Angeles, Brussel, Chicago en - in deze eerste aflevering - Seoul.

Line of Duty
Zondag, BBC 1, 22.00 uur

Een nieuw seizoen en een nieuwe verdachte voor anti-politiecorruptie-afdeling AC-12. Thandie Newton (Westworld, Crash) speelt Roz Huntley, een ervaren rechercheur die het maar niet lukt een reeks lugubere moorden op te lossen. AC-12 vertrouwt het niet meer en plaatst een mol in haar onderzoeksteam.

Bugs
Zondag, Canvas, 22.30 uur

Insecten vies? Misschien, maar volgens de VN zijn wormen, mieren en termieten een van de belangrijkste oplossingen van het wereldvoedselprobleem. Het team van het Deense Nordic Food Lab (dat onder andere verbonden is aan het sterrenrestaurant NOMA in Kopenhagen) ziet er ook wel brood in en reist naar Japan, Kenia en Mexico, op zoek naar de knapperige en honingzoete snackbeestjes. De vraag of de massaproductie van insecten überhaupt een ecologisch verantwoord alternatief is, verliezen ze daarbij geen moment uit het oog.

The Importance of Being Earnest (Anthony Asquith, 1952)
Zondag, BBC 2, 13.15 uur

Oscar Wildes toneelstuk The Importance of Being Earnest (1895) is meermaals verfilmd. Deze in 1952 uitgebrachte bewerking is minder uitbundig dan de versie van 2002, maar wel zo onderhoudend. Michael Redgrave speelt Jack Worthing, die zich tegenover de beeldschone vrouw die hij wil veroveren voordoet als zijn niet-bestaande broer Ernest. Zijn steenrijke vriend Algernon (Michael Denison) bedient zich van dezelfde schuilnaam. Hilariteit en verwarring alom in deze fijne karakterstudie vol list, bedrog en halve waarheden.

Obsession (Brian De Palma, 1976)
Zondag, Arte, 20.15 uur

Thriller, gemodelleerd naar Hitchcocks Vertigo. Een man ontmoet een vrouw die sprekend op zijn overleden echtgenote lijkt. De film kan niet tippen aan het grote voorbeeld, maar De Palma pakt in zijn eerste CinemaScope-film niettemin virtuoos stijlvol uit en sowieso blijft het erg fijn om de sinistere, zwoel-romantische en dan weer vol op het orgel gaande muziek van Bernard Herrmann inderdaad, óók de componist van Vertigo door de luidsprekers te horen zinderen.

Dragonheart (Rob Cohen, 1996)
Zondag, SBS 9, 21.50 uur

Mooie special effects en goede hoofdrollen maken van Dragonheart een leuke film. Drakendoder Bowen (Dennis Quaid) en zijn draak Draco (een digitale animatie met de stem van Sean Connery) reizen in de tiende eeuw over het Engelse platteland en lichten de bevolking op; overal zetten ze de dood van Draco in scène en haalt Bowen de beloning voor het doden van een draak op.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden