De Volkskrant tv-selectie voor zondag 25 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

null Beeld
Beeld

The Mind of the Universe
NPO 2, 21.05 uur

Hoe zoeken we naar harmonie en orde in de 'regenboog van chaos' waarin we leven, vraagt Robbert Dijkgraaf zich af. Wiskundige Artur Ávila zoekt naar regelmaat in dynamische systemen, zoals de oceaan en het weer. Hani Hayajneh bestudeert in de Jordaanse woestijn de inscripties van duizenden rotsblokken uit de pre-islamitische tijd. Volgens hem kunnen die helpen om inzicht te geven in de geschiedenis en de mensen in het Midden-Oosten dichter bij vrede brengen.

Andere tijden
NPO 1, 22.10 uur

Het legendarische zijspanduo Egbert Streuer en Bernard Schnieder werd drie keer wereldkampioen, maar ze grepen in hun eigen geboorteplaats steeds naast de winst. Tot in 1987. Toen wonnen ze de TT van Assen op een drijfnatte baan in de stromende regen.

Ultra
Canvas, 22.35 uur

Voor de een is het therapie, voor de ander een krachtmeting of een diepgaande loutering. Balazs Simonyi maakte een film over ultralopers, hardlopers voor wie een marathon een beginnetje is. Ultralopers willen de spartathlon volbrengen. De 246 kilometer van Athene naar Sparta die Phidippides in 490 voor Christus liep om de hulp te gaan vragen bij de Spartanen. Simonyi vraagt zich af waarom ultralopers zo ver willen gaan.

The Bucket List (Rob Reiner, 2007)
Net 5, 20.00 uur

Een feelgoodmovie over personages met de dood voor ogen. Alleskunner Rob Reiner (A Few Good Men, Rumor Has It...) bewijst dat het kan met deze aangename, lichtvoetige, prima gespeelde buddy comedy.

Jack Nicholson en Morgan Freeman ontmoeten elkaar op de terminale afdeling van een ziekenhuis. De eerste is miljardair, de tweede automonteur. De twee sluiten een verbond: ze gaan alles halen uit de hun resterende tijd op aarde. Na de reis rond de wereld (piramiden, Chinese Muur) en de nodige kicks (autoracen, parachutespringen) ontdekken de oudjes dat ze de ware vervulling van hun leven in de familiekring moeten zoeken.

50/50 (Jonathan Levine, 2011)
Net 5, 22.00 uur

Hoofdpersonage Adam (mooie rol van Joseph Gordon-Levitt) jogt nietsvermoedend door New York, wanneer het hem opeens in de rug schiet. Allicht blijkt Adam ernstig ziek: hij moet er serieus rekening mee houden dat de tumor in zijn rugwervel hem het leven gaat kosten.

50/50 kiest na die cliché-opzet verder een 'frisse' benadering van de ziekte van zijn hoofdpersonage, omdat scenarist (en ex-kankerpatiënt) Will Reiser en bijrolspeler Seth Rogen (tevens medebedenker van de film) zelf zo zat waren van de standaardformule.

Niet alles is geslaagd of eerlijk aan 50/50, zo blijft Adam er opmerkelijk goed uitzien voor een kankerpatiënt. Maar de makers komen met hun combinatie van komedie en drama een heel eind.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden