De Volkskrant tv-selectie voor zondag 17 december

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

'Soms komt een collectie voort uit lelijkheid, uit iets dat zeer doet aan je ogen.' Beeld Getty Images
'Soms komt een collectie voort uit lelijkheid, uit iets dat zeer doet aan je ogen.'Beeld Getty Images

Close Up - Dries

Zondag, NPO 2, 19.15 uur

'Soms komt een collectie voort uit lelijkheid, uit iets dat zeer doet aan je ogen.' Zegt Dries van Noten, de onafhankelijke Belgische ontwerper over zijn collecties. En dat uit de mond van de man die met zulke prachtige, zelf ontworpen stoffen werkt en prints en kleuren kan laten samenvloeien als geen ander.

De ondergang van de Van Imhoff
Zondag, NPO 2, 20.15 uur

Tweede deel van de aangrijpende oorlogsgeschiedenis uit Nederlands-Indië. Een Nederlands schip met bijna 500 gevangen genomen Duitsers aan boord, sommigen waren gevlucht voor Hitler, werd in 1942 door de Japanners gebombardeerd. De kapitein redde eerst zichzelf en de andere Nederlanders. Voor de Duitse gevangenen restte een gammel reddingsbootje.

undefined

Maestro
Zondag, NPO 1, 20.25 uur

Dave von Raven was de avontuurlijkste dirigent. Hij leidde het orkest soms als een dronken kameel en soms als een formule 1-auto langs bergen en dalen. Maar Hadewych Minis en Maartje van de Wetering waren vanaf het begin af aan de talenten van Maestro dit seizoen. Nu staan zij in de finale.

Hadewych Minis. Beeld anp
Hadewych Minis.Beeld anp

Tegenlicht; woede als wapen
Zondag, NPO 2, 21.10 uur

De Indiase schrijver Pankaj Mishra en zijn analyse van het Engeland van nu, waar woede steeds hoger oplaait. De crisis die Engeland doormaakt, heeft voor een groot deel te maken, zegt Mishra, met post-koloniale pijn. Engeland was ooit een koloniale grootmacht en is die macht kwijtgeraakt. De politieke elite wil de grootheid van Great Britain weer terug, al is het maar in hun fantasie.

The New York Cantors in de Snoge
Zondag, NPO 2, 22.40 uur

De drie jonge Joodse cantors/synagogevoorzangers Yaakov Lemmer, Azi Schwartz en Netanel Hershtik gaven, ter ere van Chanoeka een concert in de Portugese synagoge in Amsterdam, begeleid door het orkest van Jules van Hessen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden