De Volkskrant tv-selectie voor zondag 14 januari

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Jesse Heijnis
Still uit de trailer van The Farthest. Beeld
Still uit de trailer van The Farthest.Beeld

College Tour
NPO 2, 21.05 uur

Op zoek naar nieuwe, jongere kijkers verhuisde College Tour van de vrijdag- naar de zondagavond. In de eerste aflevering op deze nieuwe dag ontvangt Twan Huys de Portugese politicus Antonio Guterres. Hij blikt terug op zijn eerste jaar als secretaris-generaal van de Verenigde Naties en kijkt vooruit naar het nieuwe jaar, waarin Nederland tijdelijk een zetel heeft in de VN-Veiligheidsraad.

De luizenmoeder
NPO 3, 20.25 uur

Begin van een nieuwe comedyserie op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Jennifer Hoffman speelt nieuwkomer Hannah, die natuurlijk het beste wil voor haar kind, maar omver wordt gelopen door wereldvreemde leerkrachten en veeleisende collega-ouders. De serie werd geschreven door Eva Aben, Ilse Warringa en Diederik Ebbinge.

Jennifer Hoffman in de Luizenmoeder. Beeld
Jennifer Hoffman in de Luizenmoeder.Beeld

Door het hart van China
NPO 2, 20.15 uur

Na Langs de oevers van de Yangtze zijn fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman terug met een nieuwe reisserie door China. De twee beginnen hun avontuur in het noordelijkste puntje van het land, in Binnen-Mongolië, en reizen in zeven weken naar het zuiden, naar de kust van Macau. In de eerste aflevering is onder andere te zien hoe klimaatverandering het leven van Mongoolse herders ontwricht en assisteert Terlou bij de operatie van een paard.

Dodgeball: A True Underdog Story (Rawson Marshall Thurber, 2004)
RTL 7, 20.30 uur

Wonderlijke komedie over twee mannen die elkaar bestrijden in een potje dodgeball, een slapstickachtig spel waarbij je elkaar zo hard mogelijk moet raken. Aan de ene kant Vince Vaughn, die zijn sympathieke sportschooltje van de ondergang hoopt te redden, aan de andere kant Ben Stiller, een patserige playboy met een enorm sportpaleis onder zijn hoede. Met een klein rolletje voor wielrenner Lance Armstrong, die toen op het hoogtepunt van zijn roem verkeerde.

The Fault in Our Stars (Josh Boone, 2014)
Net 5, 20.00 uur

Tranentrekker naar de bestseller van John Green over twee doodzieke Amerikaanse tieners, Hazel en Augustus, die tijdens een kankerpraatgroep voor elkaar vallen en met de dood voor ogen de liefde leren omarmen. Tegenover zijn aanstekelijke geliktheid valt op hoe naturel hoofdrolspeelster Shailene Woodley haar Hazel houdt. Omdat Hazel een obsessie koestert voor een mysterieuze Hollandse schrijver speelt een deel van de film in Amsterdam. De sliert locaties tunneltje Rijksmuseum, grachtje, tramrit, het beroemde bankje aan de Leidsegracht presenteert de hoofdstad als ideale romantische herfstbestemming.

Mr. Holmes (Bill Condon, 2015)
BBC 2, 19.20 uur

Weinig personages die in meer gedaanten op het bioscoopdoek verschenen dan Sherlock Holmes. Des te boeiender dat de detective in Mr. Holmes zorgvuldig van alle mythevorming wordt ontdaan. Want deze oude, mooi verrimpelde man, vergeetachtig en levend in het verleden, gebaseerd op de roman A Slight Trick of the Mind (2005) van Mitch Cullin, zagen we niet eerder. Regisseur Bill Condon (Gods and Monsters) laveert zijn vertelling met een fijn gevoel voor ritme en stijl tussen heden en verleden. Ian McKellen speelt de hoogbejaarde detective gepast ingetogen.

The Farthest
Canvas, 22.10 uur

Het verhaal van de Voyager, de ruimtesonde van Nasa die in 1977 werd gelanceerd en als eerste mensending ooit door de interstellaire ruimte vloog. Aan boord ligt een gouden grammofoonplaat met onze taal en muziek (Bach, Chuck Berry).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden