De Volkskrant tv-selectie voor zondag 10 september

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Madelon Meester en Kevin Toma
Orlando Bloom in Kingdom of Heaven Beeld
Orlando Bloom in Kingdom of HeavenBeeld

Kwartslag
NPO 2, 12.40 uur

Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania, is door zijn ligging aan de Atlantische Oceaan een stad met toeristische potentie. Ware het niet dat de vijf miljoen inwoners veel afval produceren en dat de helft hiervan niet wordt verwerkt. Tyfus, cholera en grondwaterverontreiniging zijn het gevolg. De jonge ondernemer Ahad Katera legt zich hier niet bij neer en komt met een plan.

Van DNA tot Z
NPO 2, 19.25 uur

Het verouderingsproces van het menselijk lichaam wordt steeds meer als een ziekte gezien die kan worden uitgeroeid. Volgens de vooraanstaande onderzoekers Aubrey de Grey en Andrea Maier kunnen zogenoemde senescente cellen oftewel verouderde cellen die ouderdomsziekten veroorzaken in de toekomst worden uitgeschakeld. Hierdoor kunnen we op den duur makkelijk de 150 halen.

Zondag met Lubach
NPO 3, 21.50 uur

Al vóór de start van het nieuwe seizoen is Zondag met Lubach een van de meest besproken programma's van de afgelopen week. Wereldwijd werd de video van een zogenaamde Game of Thrones-spin-off miljoenen keren bekeken, maar het bleek om een fictieve trailer te gaan. Afgelopen maandag onthulde Lubach op Twitter dat zijn programma erachter zat. Een veelbelovend begin van een nieuw seizoen vol satire, kortom.

Kingdom of Heaven (Ridley Scott, 2005)
Net 5, 20.00 uur

Ridderepos-met-boodschap over twee van de negen kruistochten: de godsdienstoorlogen in de 12de en 13de eeuw tussen christenen en moslims met als inzet de stad Jeruzalem. Held van Kingdom of Heaven is Balian van Ibelin, een door Orlando Bloom gespeelde Franse hoefsmid. Na de dood van zijn vrouw en kind hoopt hij in de Heilige Stad het geloof terug te vinden. Ongewoon aan deze blockbuster: het uitblijven van reusachtige actiescènes.

Broken (Rufus Norris, 2012)
BBC 2, 23.30 uur

De onschuld van de 11-jarige Skunk, zonder overdreven aaibaarheid neergezet door debutante Eloise Laurence, loopt flinke scheuren op wanneer ze ziet hoe de verstandelijk beperkte Rick door buurman Oswald in elkaar geslagen wordt. Die klappen komen schijnbaar uit het niets. Het blijkt het begin van een zondvloed aan rampen. Regisseur Rufus Norris, die na een succesvolle theater-carrière met Broken zijn filmdebuut maakt, verfilmde Daniel Clays roman alsof hij in een zweefmolen steeds sneller langs de gebeurtenissen zoeft.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden