De Volkskrant tv-selectie voor zondag 1 april

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u zondag 1 april zien.

null Beeld
Beeld

Urbi et orbi
NPO 2, 12.00 uur

Paus Franciscus zal zijn pauselijke paaszegen, het Urbi et Orbi, voor de zesde keer uitspreken op Eerste Paasdag op het Sint-Pietersplein, omringd door Nederlandse bloemen, die met lasterstralen beschermd worden tegen hongerige Romeinse meeuwen.

Over de rug van de Andes
Zondag, NPO 2, 20.15 uur

Twee mannen werken op het land. Zegt de een tegen de ander: 'Moest jij niet naar de begrafenis van je schoonmoeder?' 'Nee, werk gaat boven vertier.' Hoe komt het toch, vraagt Stef Biemans zich in zijn reisserie af, dat schoonmoeders het altijd hebben gedaan in Latijns-Amerika. Ze zijn het onderwerp van honderden niet zo leuke grappen. Toch grinnikt hij mee.

Zuidas
Zondag, NPO 3, 21.15 uur

Wolven in schaapskleren, ijskoninginnen, Porsches, pillen, gin tonics, kantoorseks, ambitie, ambitie en nog eens ambitie. Een jonge advocate wordt stagiaire bij een snoeihard advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Serie van o.a. schrijfcollectief ZoZuidas.

De 12 van Oldenheim
Zondag, RTL 4, 21.30 uur

Het is zomer in Oldenheim, een gezellig dorp met een kerkplein en een cappuccinoterras. Maar er hangt onheil in de lucht. Het begint allemaal met een bijna bovennatuurlijke sterrenregen en de verdwijning van een meisje.

No stone unturned
Zondag, Canvas, 22.25 uur

Documentairereus Alex Gibney stuitte op een verhaal waaraan van alles niet deugde. Tijdens het WK van 1994 zaten wat mannen in een kroeg in Loughinisland, Noord-Ierland naar een wedstrijd te kijken, toen er een gemaskerde man binnenkwam met een automatisch geweer. Zes doden. De zaak werd nauwelijks onderzocht en het bewijs weggemoffeld.

Monty Don's Paradise Gardens
Zondag, Eén, 22.40 uur

Voor wie na de eindeloze winter verlangt naar groen en de tuin. Tuinman Monty Don reist naar de paradijselijke tuinen van Andalusië, Marrakesh en Iran. Sinaasappelgeur, dikke citroenen, hegjes van rozemarijn, olijfbomen, rozen 'Zo ongeveer moet de hemel er uit zien.'

Bon voyage (Margien Rogaar, 2011)
Zondag, NPO 3, 15.40 uur

De telefilm Bon voyage heeft kinderen van verschillende leeftijden als personage een rijkdom aan perspectieven, die alleen maar groter wordt doordat de film ook wil stilstaan bij de terminaal zieke opa, en bij de stress die diens ziekte bij zijn dochter en schoonzoon veroorzaakt. Regisseur Rogaar kruipt als een kameleon de verschillende gevoelswerelden binnen.

Noah (Darren Aronofsky, 2014)
Zondag, Net 5, 21.00 uur

In Aronofsky's controversiële bijbelfilm heerst de mens als een barbaar over de wereld. Energie- en voedselbronnen zijn uitgeput, de schepping is verworden tot een woestenij. Als God hem met visioenen duidelijk maakt dat het eindpunt is bereikt, begrijpt Noach (Russell Crowe, met steeds wildere baard) dit maar al te goed. Hoewel Aronofsky's acteursregie te wensen over laat, op Crowes geweldige hoofdrol na, bewijst hij in zijn eerste studioblockbuster zijn meesterschap als visueel kunstenaar. Zie alleen al die animatie waarin beeldje voor beeldje de transformatie van amoeben tot zoogdieren wordt getoond alsof iemand op elk moment van de evolutie een foto heeft gemaakt en die nu als filmpje afspeelt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden