De Volkskrant tv-selectie voor zaterdag 3 maart

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Scarlett Johansson in Under the Skin

High Noon (Fred Zinnemann, 1952)
RTL 4, 07.30 uur

Western met een perfecte spanningsopbouw. In een slaperig stadje in de woestijn wordt om twaalf uur 's middags de aankomst verwacht van een trein met drie outlaws, die wraak willen nemen op sheriff Gary Cooper omdat hij hun leider gevangen nam. Terwijl de confrontatie nadert, bedenken alle bewoners excuses om Cooper aan zijn lot over te laten.

Hope Spings (David Frankel, 2012)
SBS 9, 20.30 uur

Met gemak houden Tommy Lee Jones en Meryl Streep de ongemakkelijke komedie Hope Springs overeind. Geen geringe prestatie, want het script scheert langs gevaarlijke gemeenplaatsen en genante scènes. Jones en Streep vormen een aanvankelijk stereotiep uitgeblust stel van middelbare leeftijd. Deze Arnold en Kay slapen niet meer in hetzelfde bed, raken elkaar nauwelijks nog aan en wisselen voornamelijk korte, liefdeloze zinnetjes uit. Voor haar op een goede dag voldoende aanleiding een relatietherapeut in te schakelen, iets wat hij natuurlijk niet ziet zitten. Wat Hope Springs geslaagd, grappig en soms licht ontroerend maakt, is dat regisseur Frankel het onderwerp serieus en liefdevol aanpakt en zijn acteurs tot mooi, bedrieglijk 'gewoon' spel aanzet.

Under the Skin (Jonathan Glazer, 2013)
Canvas, 22.40 uur

Hollywoodster Scarlett Johansson mag dan wel de hoofdrol spelen, wie bij Under the Skin een gemakkelijk te verteren sciencefictionavontuur of klip-en-klaarverhaal verwacht, komt bedrogen uit. Als buitenaards wezen, vermomd als een menselijke vrouw, verplaatst Johansson zich per bestelbusje door de morsige buitenwijken van Glasgow. Vanuit haar chauffeursstoel spreekt ze willekeurige mannen aan die ze vervolgens in verrukkelijk surrealistische scènes verleidt en, een soort van, verorbert. Zelden dwaalde een ruimtewezen zo stil, ontheemd en hunkerend over de aarde.

Warm Bodies (Jonathan Levine, 2013)
NPO 3, 00.00 uur

In Warm Bodies valt de ondode R (Nicholas Hoult) voor Julie (Teresa Palmer). Probleem een: zij heeft wel een hartslag. Probleem twee: haar vader (John Malkovich) slacht zombies voor zijn werk. Het loopt niet uit op het krankzinnige avontuur dat de premisse belooft, maar dankzij slimme vondsten, leuke knipogen en prettig acteerwerk is dit wel een lieve, inventieve Romeo-en-Julia-variant.

Andere tijden
NPO 2, 21.20 uur

'Wij zijn echt gevlucht', zegt de mevrouw die uit Spaarndam verhuisde, omdat de overvliegende vliegtuigen nog net niet de kerktoren raakten. Andere tijden kijkt, met Lelystad Airport in het achterhoofd, terug op de omstreden aanleg van de vijfde baan van Schiphol. Die werd gepresenteerd als 'milieubaan' en zou de overlast in het algemeen verminderen. Zou.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden