De Volkskrant tv-selectie voor 3 september

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Beeld uit What Maisie Knew. Beeld .
Beeld uit What Maisie Knew.Beeld .

Wreck-It Ralph (Rich Moore, 2012)
BBC 1, 16.15 uur

De kinderen die al om negen uur voor de deur van de spelletjeshal staan, zijn in Wreck-It-Ralph niet de enigen op wie de dagelijkse dosis videogames een geestdodend effect heeft. Wat te denken van de game-personages zelf, die allerlei vastomlijnde, maar daarom niet minder idiote toeren moeten uithalen zodra iemand een muntje in hun kast gooit. Ralph, de domme kracht die in de game uit de titel slaafs de boel kort en klein slaat, heeft genoeg van zijn rol en smokkelt zichzelf andere games binnen. De animatoren van deze Disneyproductie hebben aan de botsing van virtuele spelletjeswerelden duidelijk hun hart opgehaald.

What Maisie Knew (Scott McGehee, David Siegel, 2012)
Canvas, 22.35 uur

Prachtige Henry James-bewerking, maar dat het bronmateriaal uit 1897 stamt valt nergens uit af te leiden. Een verhaal van nu, met zijn vechtscheiding, onder werkdruk bezwijkende ouders - en kind van de rekening. Dat kind, ongewoon knap en geloofwaardig gespeeld door de 6-jarige Onata Aprile, speelt de hoofdrol zonder zelf veel aan het verhaal bij te dragen. Voor haar ouders, en in mindere mate hun nieuwe geliefden, is ze een blanco canvas, iemand op wie ze hun eigen wensen en behoeften kunnen schilderen.

Welkom in de jaren zestig
NPO 3, 18.15 uur

Na de Gouden Eeuw, de Romeinen en De IJzeren Eeuw worden nu de jaren zestig vervat in sketches met een educatief randje. Schrijver en regisseur is wederom Niek Barendsen, en het team van bekende acteurs en cabaretiers bestaat opnieuw uit o.a. Plien van Bennekom (als talkshowhost Dorine Goudsmit), Pierre Bokma, Martine Sandifort, Alex Klaasen en Marc-Marie Huijbregts.

De Partizanen
NPO 3, 20.55 uur

Registratie van de voorstelling waarmee Merijn Scholten en Thomas Gast (De Partizanen) vorig jaar de Neerlands Hoop wonnen, de prijs voor cabaretiers met het grootste toekomstperspectief. Uit het juryrapport: 'Een overrompelend debuut. Razendsnel, zeer geestig en met een inventief decor.' Voorbij komt o.a. een jonge schrijver die al dertien debuutromans schreef en een vraag over pornosites in de quiz Per seconde wijzer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden