De Volkskrant tv-selectie voor 20 september

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

In een nieuwe realityserie volgt de EO in zes afleveringen vijf transgenders bij hun zoektocht naar liefde. Beeld
In een nieuwe realityserie volgt de EO in zes afleveringen vijf transgenders bij hun zoektocht naar liefde.Beeld

Prinsjesdag 2016, NPO 1, 12.30 uur

Uitgebreid liveverslag van Prinsjesdag, van de rijtoer tot de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde. Dit jaar rijden koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor het eerst met de Glazen Koets: de Gouden Koets wordt gerenoveerd.

Brandpunt, NPO 2, 18.25 uur

Verslaggever Ersin Kiris gaat op pad met een groep Bulgaren die een privémilitie hebben gevormd en nu patrouilleren langs de grens met Turkije. Eva Jinek verdiept zich in de boosheid van de burger middels een kijkje in de Utrechtse Sterrenwijk.

Love me gender, NPO 3, 18.30 uur

Tweede aflevering van de serie over transgenders. Jason (25) heeft het moeilijk met zijn nieuwe rol als man, ook omdat hij nog geen geslachtsoperatie heeft gehad. BeyonG (30) is als vrouw, zonder geslachtsoperatie, wel tevreden met haar leven.

Après Hitler, Canvas, 21.10 uur

Tweeluik over de jaren na WOII, van de euforie na de overwinning in 1945 tot het installeren van het IJzeren Gordijn in 1949. Deel één gaat over de oprichting van de UNO, het Neurenbergproces en de uitvoering van het Marshallplan.

2Doc: Wat ik nog ben, NPO 2, 21.10 uur

Documentaire over de strijd van voormalig hersenwetenschapper Gerard Smit, die in 2011 de diagnose alzheimer kreeg. Hoewel de ziekte ingrijpende gevolgen heeft, zoeken Gerard en zijn vrouw Liz naar wat nog wél mogelijk is, zoals schilderen.

Madam Secretary, Één, 23.00 uur

Start van seizoen twee van de dramaserie over Elizabeth McCord (Téa Leoni), de gewiekste minister van Buitenlandse Zaken van de VS. In aflevering één verdwijnt het presidentiële vliegtuig boven de Stille Oceaan. Gastrol: Morgan Freeman.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden