De Volkskrant tv-selectie voor 2 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Joris Henquet
Sylvester Stallone in First Blood. Beeld .
Sylvester Stallone in First Blood.Beeld .

Centraal Medisch Centrum
RTL 4, 21.30 uur

Met een titel die verdacht veel lijkt op de ziekenhuisserie aller ziekenhuisseries Medisch Centrum West (Tros, 1988-1994), begint RTL nu met deze dramaserie rond Cleo de Waard (Ricky Koole), de directrice van een ziekenhuis, die de opdracht krijgt om flink te bezuinigen, maar op veel weerstand van de specialisten stuit. Tegelijkertijd is haar privéleven op de klippen gelopen; loopt er in het ziekenhuis misschien een leuke dokter rond? Onder meer Victor Löw, Vincent Croiset en Hans Kesting behoren tot de mannelijke tegenspelers. Verder ook prominente rollen voor Renée Soutendijk, Susan Visser en Victoria Koblenko.

Louis Theroux: Savile
BBC 2, 22.00 uur

Nieuwe film van Louis Theroux over Jimmy Savile. Er wordt teruggeblikt op de film When Louis met Jimmy uit 2001, waarin Theroux zich door de excentrieke tv-presentator Savile om de tuin liet leiden en geen duidelijkheid kreeg over diens seksuele voorkeuren - ondanks de geruchten die toen al de ronde deden. Inmiddels is de in 2011 overleden Savile ontmaskerd als pedofiel die honderden jongens en meisjes seksueel misbruikte. In deze documentaire praat Louis met slachtoffers van Savile en met mensen die nauw met hem samenwerkten. Hoe heeft het zover kunnen komen?

First Blood (Ted Kotcheff, 1982)
Fox, 22.00 uur

In First Blood, het boek van schrijver David Morrell waarop deze eerste Rambo-film uit 1982 is gebaseerd, wordt Rambo vermoord. Stallone liet het einde herschrijven om meerdere films over het personage te kunnen maken. Hoewel de daaropvolgende films er nooit echt beter op werden, pakte die keuze voor Stallone bepaald niet slecht uit. Dit eerste deel, waarin de door Stallone gespeelde Vietnamveteraan het in het Amerikaanse stadje Hope opneemt tegen een foute sheriff, geldt terecht als klassieker.

The Switch (Josh Gordon, Will Speck, 2010)
Net 5, 22.10 uur

Jennifer Aniston kan stamelen als geen ander. In deze aardige romantische komedie klinkt dat bijvoorbeeld zo: 'Nee... Ik ben eigenlijk alleen maar... Het is ingewikkeld, Wally. Ik ben... Met het werk, en dan die toestand met Roland... Ik ben dus niet... Je weet wel. Ach. Het spijt me. Weet je wat, we laten... We zwijgen erover. En nogmaals, sorry. En ik ben... Je snapt het wel. Je snapt het. Zucht. Geweldig.' In The Switch speelt Aniston de vrijgezelle tv-assistente Kassie, die opeens haar biologische klok hoort tikken en zich liever kunstmatig laat insemineren dan dat ze op de ideale man gaat wachten. Haar beste vriend Wally (Jason Bateman) valt af, omdat hij nu eenmaal haar beste vriend is. Maar ja, u weet hoe dat gaat.

Brooklyn's Finest (Antoine Fuqua, 2009)
BBC 1, 00.50 uur

'Tango' zit al jaren undercover in het drugscircuit en niemand die hem eruit haalt. Tango, een prachtige rol van Don Cheadle, is een van de drie getroebleerde agenten die in Brooklyn's Finest worden gevolgd. Ethan Hawke overtuigt eveneens als de wanhopige Sal, die drugsgeld verstopt om een huis voor zijn hoogzwangere, doodzieke vrouw te kunnen kopen. Ook Richard Gere is sterk, als de uitgebluste oudgediende die een week voor zijn pensioen nog kersverse agenten op sleeptouw moet nemen - een directe link met Fuqua's hit Training Day, waarin Hawke precies zo'n groentje speelt dat door de corrupte veteraan Denzel Washington flink onder handen wordt genomen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden