De Volkskrant tv-selectie van zaterdag 4 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u zaterdag 4 juni kijken.

Kevin Toma
The Good, the Bad and the Ugly Beeld
The Good, the Bad and the UglyBeeld

The Good, the Bad and the Ugly (Sergio Leone, 1966)
Zaterdag, SBS 9, 20.30 uur

Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach zoeken een verborgen schat in deze fraaie spaghettiwestern. Regisseur Sergio Leone nam de tijd om talloze oude westernclichés uit te vergroten en een nieuw verfje te geven, waardoor het weer gloednieuwe clichés werden. Het derde deel van Leones Dollars-trilogie, na A Fistful of Dollars (1964) en For a Few Dollars More (1965), en natuurlijk met onvergetelijke muziek van maestro Ennio Morricone.

The Prince and the Showgirl (Laurence Olivier, 1957)
Zaterdag, Canvas, 22.15 uur

Afgelopen week was het achter-de-schermen-drama My Week with Marilyn (2011) te zien, over de vriendschap die zich tijdens de opnames van The Prince and the Showgirl ontwikkelde tussen een jonge assistent en Marilyn Monroe. Alleen al daarom is het aardig dat dit weekend nu juist díe film te zien valt, ook al is het een door hoofdrolspeler Olivier nogal log geregisseerde komedie. Wanneer Monroe als revuemeisje Elsie haar plek probeert te vinden in Londen, wordt ze verliefd op een Karpathische prins (Olivier). Het is te danken aan Monroes frisse verschijning en spel dat de film te genieten blijft.

Die Hard: With a Vengeance (John McTiernan, 1995)
Zaterdag, BBC 1, 23.45 uur

De immer koele Bruce Willis speelt opnieuw de rol van superagent John McClane, ondanks zijn steeds manifestere drankprobleem. Een hevig lispelende Jeremy Irons speelt de gevaarlijke gek Simon, die met Willis het spelletje Simon Says speelt; Willis moet doen wat Simon zegt, anders ontploffen er in New York bommen. En er explodeert veel in deze vermakelijke pulpfilm. Terwijl de bommen tikken, moet Willis raadsels oplossen, aan speurtochten meedoen en dwars door de wijk Harlem lopen met een bord waarop 'I hate niggers' staat. Vanaf daar bindt hij met de uitstekend spelende Samuel L. Jackson de strijd aan met het geboefte.

undefined

Andere Tijden
Zaterdag, NPO 2, 21.20 uur

Andere Tijden sluit het seizoen af met een zomerse aflevering: Viva l'España! Vijftig jaar geleden liep de hele straat uit om de buren uit te zwaaien als die met een volgestouwde auto naar het zonnige zuiden reden. Inmiddels is een vakantie naar Spanje niet meer zo exotisch en spectaculair, maar nog steeds is het onder Nederlanders een zeer geliefd vakantieland. Aandacht voor de eerste toeristen in de jaren twintig, de aarzelingen onder het regime van Franco en de eerste jongerenvakanties. Voor velen vol herkenbare beelden.

undefined

In de ban van Urbanus
Zaterdag, één, 20.15 uur

De bekendste komiek van België en een nieuwe generatie Vlaamse humoristen ontmoeten elkaar. In de eerste aflevering vertelt Wim Helsen hoe belangrijk Urbanus voor hem is geweest, demonstreert hij dat hij nog slechter kan zingen dan zijn humorvolle peetvader en worden door Helsen geselecteerde Urbanus-fragmenten getoond. Hij is vooral fan van de boze Urbanus. Dus wanneer zijn voorbeeld een rustig liedje speelt, pest Helsen hem in de hoop dat hij ontploft.

undefined

Urbanus. Beeld
Urbanus.Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden