De Volkskrant Ochtend: oud-minister De Vries onderzoekt misbruik in de sport en Trump toont zich presidentieel

Goedenmorgen. Oud-minister Klaas de Vries gaat het onderzoek leiden naar seksueel misbruik in de sportwereld. Sportkoepel NOC*NSF heeft hem benoemd tot voorzitter van een driekoppige commissie, melden bronnen aan de Volkskrant. Verder in de Volkskrant Ochtend: Trump stelt zich in een toespraak tot het Congres plots presidentieel op en overleeft de Drentse commissaris van de koning Tichelaar vandaag het spoeddebat?

Trump tijdens zijn speech in het CongresBeeld PHOTO NEWS

Terwijl u sliep

Oud-minister Klaas de Vries leidt onderzoek naar misbruik in de sportwereld
Oud-minister Klaas de Vries gaat het onderzoek leiden naar seksueel misbruik in de sportwereld. De PvdA-politicus is door sportkoepel NOC*NSF benoemd tot voorzitter van een driekoppige commissie die moet kijken hoeveel sporters de afgelopen tientallen jaren zijn misbruikt. Dat melden bronnen aan de Volkskrant.

Europese Commissie trekt extra geld uit voor uitzetten van uitgeprocedeerden
Het aantal mensen dat gedwongen of vrijwillig terugkeert moet fors omhoog, schrijft de Commissie in een actieplan dat donderdag wordt gepresenteerd.

Oud-minister Klaas de VriesBeeld anp

Amerikaanse media: Donald Trump overweegt versoepeling immigratiewet
President Donald Trump overweegt de immigratiewet te versoepelen. Hij wil de wetgeving dusdanig aanpassen dat het voor illegale immigranten in de Verenigde Staten gemakkelijker wordt om een legale status te verkrijgen zonder direct Amerikaans staatsburger te worden. Dat meldden diverse Amerikaanse media dinsdag op basis van ingewijden in het Witte Huis.

De nieuwe Trump? In het Congres stelt Trump zich plots presidentieel op
Met een gedisciplineerde toespraak tot de volksvertegenwoordigers in het Congres heeft Donald Trump zichzelf dinsdagavond opnieuw gepresenteerd als de president van de Verenigde Staten - ditmaal eentje die wel een toekomst ziet voor het land. De toon was optimistischer en minder polariserend dan zijn inaugurele rede veertig dagen geleden, maar concrete voorstellen die daar invulling aan moeten geven ontbraken grotendeels.

Vandaag in het nieuws

De Drentse commissaris van de koning Jacques Tichelaar moet zich in een spoeddebat tegenover Provinciale Staten verantwoorden. Na een eerdere ontkenning heeft Tichelaar toegegeven dat hij zijn schoonzus naar voren schoof voor een ontwerpopdracht.

Het Noorse gerechtshof beslist of Anders Breivik inhumaan wordt behandeld. De massamoordenaar verblijft al bijna 5 jaar in een isoleercel. En vanavond strijden Sparta en Vitesse in Het Kasteel om een plek in de finale.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Aanraders van de redactie

Waarom vuile diesels voorlopig nog wel even blijven rondrijden
Over een half jaar gaat de Europese test in die een einde moet maken aan sjoemeldiesels. Toch zullen vervuilende diesels nog twee jaar verkocht worden. Vier valkuilen op weg naar schone diesels en één kans waarmee de techniek redding kan brengen. (+)

Het patent op hypocrisie berust niet uitsluitend bij Shell
Het is een mooie, informatieve film die Shell gemaakt heeft, 26 jaar geleden alweer. 'Shell wist ervan!' kopten de kranten. Maar hoezeer Sheila Sitalsing ook haar best deed er een schande in te zien, de verontwaardiging wilde maar niet opborrelen.(+)

Waarom de Amsterdamse pleinen steeds voller worden
Plantenbakken, banken, winkels, kiosken, terrassen, kunstwerken, speeltoestellen: de pleinen in Amsterdam zijn zelden meer leeg. Waarom eigenlijk? (+)

Drentse commissaris van de koning Jacques TichelaarBeeld anp

De stand van het land
Hoe vaak wordt er iemand vermoord in Nederland? Hoeveel werklozen zijn er? En nam het aantal moslims in Nederland de afgelopen jaren enorm toe? Teken zelf in de grafieken en test zo je kennis over de afgelopen kabinetsperiode.

Overleeft Tichelaar het spoeddebat? (en nog zes vragen over de kwestie)
Woensdag moet de Drentse commissaris van de koning Jacques Tichelaar (PvdA) zich in een spoeddebat tegenover Provinciale Staten verantwoorden. Na een eerdere ontkenning heeft Tichelaar toegegeven dat hij zijn schoonzus naar voren schoof voor een ontwerpopdracht. Komt hij daar mee weg?

De nieuwe drankhype: eau de vie op zijn Hollands
Na de koffiehype en de opkomst van microbrouwerijen is ook het pikketanissie toe aan vernieuwing. Tijd dus voor een proeverij.(+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden