De VKBKVJ

Vijf jonge kunstenaars maken kans op de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014. Zaterdag opent hun gezamenlijke tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam. De vijf kunstprofessionals die hen hebben voorgedragen, leggen uit wat hun werk zo goed maakt.

Jonger dan 35 jaar

ZATERDAG OPENT IN HET STEDELIJK MUSEUM IN SCHIEDAM DE GROEPSTENTOONSTELLING MET DE GENOMINEERDE KUNSTENAARS VOOR DE VOLKSKRANT BEELDENDE KUNST PRIJS. HUN WERK ZAL VANAF 15 FEBRUARI TOT EN MET 11 MEI TE ZIEN ZIJN. DE VOLKSKRANT BEELDENDE KUNST PRIJS WORDT DIT JAAR VOOR DE ACHTSTE KEER GEORGANISEERD. DE VIJF TALENTVOLLE KUNSTENAARS, NIET OUDER DAN 35 JAAR, WERDEN DOOR VIJF SCOUTS VOORGEDRAGEN;

OP ZONDAG 13 APRIL ZAL DE WINNAAR VAN DE JURYPRIJS BEKEND WORDEN GEMAAKT, TIJDENS EEN RECHTSTREEKSE UITZENDING VAN KUNSTSTOF TV. DE WINNAAR ONTVANGT 10 DUIZEND EURO, BESCHIKBAAR GESTELD DOOR HET BNG CULTUURFONDS. DE JURY BESTAAT DIT JAAR UIT SANNE WALLIS DE VRIES, AHMET ÖGüT, HANS KEMNA EN SACHA BRONWASSER. OP DE SLOTDAG VAN DE EXPOSITIE, ZONDAG 11 MEI, IS DE BEKENDMAKING VAN DE PUBLIEKSFAVORIET. BEZOEKERS KUNNEN DAARVOOR GEDURENDE DE TENTOONSTELLING HUN STEM UITBRENGEN. MEER INFORMATIE, OOK OVER RONDLEIDINGEN OP 6 APRIL: STEDELIJKMUSEUMSCHIEDAM.NL

Lees verder op pagina V4

Vervolg van pagina V3

Nog niet genoeg ?

Wie na de groepstentoonstelling in Schiedam nóg meer werk van de genomineerde kunstenaars wil zien, kan terecht op de volgende locaties en websites:

emmavanderput.blogspot.nl

Emma van der Put maakte drie films in opdracht van de Franse kunstenaar Sarkis. Te zien t/m 1/3 in Huis

Marseille, Amsterdam.

huismarseille.nl

maartjekorstanje.nl

De solotentoonstelling Metamorfoses van Maartje Korstanje is te zien

t/m 13/4 in Museum Jan Cunen Oss.

museumjancunen.nl

giorgioandreottacalo.com

Giorgio Andreotta Caló heeft van 6 t/m 9/3 een solopresentatie op de kunstbeurs Independent in New York.

independentnewyork.com

emmelinedemooij.com

Emmeline de Mooij exposeert samen met Adriaan Mellegers de tentoonstelling After the Future, te zien t/m 8/3 in Stilll Gallery, Antwerpen.

stilll.be

floriskaayk.com

Op een groepstentoonstelling (met Joost Conijn en Marieke Barnas) in het CBK Drenthe is van 7/4 t/m 6/7 de hoax over Kaayks vliegstunt te zien.

cbkdrenthe.nl

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden