De supersterren uit Adele's jeugd blijken eikels

Adele had geen supersterren moeten inhuren en Kate Moss is eigenlijk al jaren Edina én Patsy.

Adele. Beeld ap
Adele.Beeld ap

Spijt

Een meisje met een mooie stem wordt in één keer de grootste superster van de wereld. Ze ontmoet een man, maakt een kind en gaat aan de slag voor haar derde cd. Wat doet het meisje dit keer? Ze huurt de supersterren uit haar jeugd in om mee te schrijven aan dat derde album. Maar dat blijkt geen goed idee.

Deze moderne parabel gaat over Adele die, lezen wij in de weken die voorafgaan aan de lancering van haar cd 25, bij het maken geplaagd werd door vele plagen. 1. Ze was niet meer ongelukkig (want: man en kind) dus had geen onderwerpen meer. 2. Ze vreesde (want: moederschap) dat haar nummers saai zouden worden. 3. Ze huurde de supersterren uit haar jeugd in en dat bleken, verrassing, eikels.

Van het inhuren van Damon Albarn van Blur heeft Adele inmiddels waarschijnlijk de meeste spijt. Hij verkondigde al in de pers dat hij Adele 'heel onzeker' vond. Zij vertelt nu dat het werk dat hij leverde niet goed was. Een gevalletje van 'don't meet your idol' noemt ze het in het blad Rolling Stone van deze maand.

Ook de ontmoeting met een ander idool, Phil Collins, verliep niet goed. 'Ze is een glibberig visje', zei Collins over Adele, die al zijn werk schrapte van haar cd. Adele zelf zei dat zijn liedjes 'te saai' waren.

We vragen ons af of dit een gevalletje seksisme is. Tuurlijk, Adele is vast een vervelende diva geworden, maar waarom zeggen jullie dat niet gewoon, Damon en Phil? 'Onzeker', 'glibberig visje': het klinkt erg als 'Ach, dat vrouwtje'.

De eer om een vervelende diva genoemd te worden valt waarschijnlijk alleen mannelijke collega's toe. En Beyoncé.

Phil Collins. Beeld epa
Phil Collins.Beeld epa

Vampier

Diva's deel twee: Kate Moss. Die maalt niet om comebacks, die is gewoon al sinds de jaren negentig een supermodel, al heeft ze inmiddels een dochter van 13 en een heleboel rimpels.

Deze week kwam ze twee keer in het nieuws op Kate Mossige wijze. Ten eerste blijkt Moss een rol te spelen in de Absolutely Fabulous-speelfilm die nu gemaakt wordt en waarin zij sterft. Op een foto die macaber en tegelijkertijd heel grappig was vanaf de set van de AbFab-film zien we zo'n altaar dat fans opzetten als hun geliefde superster gestorven is - gemaakt voor de film en gewijd aan Kate Moss. Kaarsjes, tekeningen met Kate als engel en briefjes met teksten als 'Shine on' - we vermoeden dat Kate er zelf hartelijk om kan lachen.

In het echte leven is Moss deze week vertrokken naar Bodrum in Turkije voor een detoxvakantie, samen met haar nieuwe vriend, graaf Nikolai von Bismarck (afstammeling van Otto von Bismarck), die als bijnaam 'de vampier' heeft omdat hij per ongeluk ooit toegaf dat hij wel eens geitenbloed gedronken had. Moss lééft Absolutely Fabulous. Ja, Kate Moss is, in haar oudere jaartjes, de belichaming van Edina, of vooral Patsy. En daarvoor zijn we haar dankbaar.

Elke donderdag licht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en sites.

Kate Moss. Beeld epa
Kate Moss.Beeld epa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden